Filmul „Eugen Doga”, realizat de Studioul Flacăra Film, a câștigat Premiul I al Festivalului Int. de Film HERCULES.ro


Filmul documentar dedicat celebrului compozitor Eugen Doga a fost distins cu Premiul I la Festivalul Internaţional de Film Independent de la Băile Herculane, România.

Tinerii cineaşti din R. Moldova au adus acasă şi Premiul de Excelenţă al Festivalului.

La Festivalul Internaţional de Film Independent „HERCULES.ro” au participat două studiouri de producţie din R. Moldova şi ambele au fost apreciate cu premii importante. Este vorba de Studiourile Flacăra Film şi CIOfilm din Chişinău.

Documentarul „Eugen Doga”, realizat de Flacăra Film în cadrul serialului 100 de români celebri născuţi în Moldova, s-a învrednicit de Premiul I, dar şi de trofeul Statuia lui Herculessimbol al staţiunii Băile Herculane – oferit de organizatorii evenimentului. Autoarea şi producătoarea acestui film este scriitoarea Luminiţa Dumbrăveanu, care a lansat anul trecut şi cartea-document despre maestrul Eugen Doga „Muzica este prima şi ultima mea iubire”.

Premiul de Excelenţă al Festivaluluia fost oferit Studioului CIOfilm, regizorului şi operatorului de imagine Sergiu Ciorescu, membru al Uniunii Cineaştilor din Moldova, pentru filmul de ficţiune „Zi de târg”, rolurile principale fiind interpretate de părinţii săi din oraşul Drochia.

La rândul lor, producătorii de film de la Chişinău au dăruit menţiuni speciale pentru filmele prezentate în concurs de cineaştii din Germania, România şi Belgia.

 

 

Din echipa Republicii Moldova la Festivalul de Film de la Băile Herculane au făcut parte şi colegii noştri: scriitoarea, scenarista Larisa Verdeş de la Radio Moldova şi regizorul artistic Teodor Guţu de la postul public de televiziune Moldova 1, care a fost membru al juriului Festivalului.

Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film HERCULES.ro a fost organizată de Asociaţia Naţională a Cinecluburilor din România şi Liga Asociaţiilor Româno-Germane, în persoana cineastului şi patriotului Emil Mateiaş, stabilit în Germania în anii ’70.

Scopul Festivalului fiind reanimarea mişcării cinecluburilor cu adânci tradiţii în România de până la 1989. În vederea extinderii peste Prut a acestei mişcări a pasionaţilor de film, regizorul Sergiu Ciorescu de la Chişinău a fost ales membru al comitetului de conducere al Asociaţiei Naţionale a Cinecluburilor din România.

 

 

Sursa material: TV Moldova 1

Sursa foto/video: Flacăra Film / CIOfilm

Flag Counter

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

În 2018 marcăm Centenarul Marii Uniri.
Ce credeți că vom obține de-a lungul anului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...