Silvia Chiriac – ORELE, muzică Anatol Chiriac, versuri Grigore Vieru (anii `80)


Îndrăgita noastră artistă Silvia Chiriac sărbătorește astăzi, 21 martie, ziua în care mama i-a deschis fereastra lumii, prilej fericit pentru a-i spune: La Mulți Ani binecuvîntați, zile pline de viață și viață plină de zile, sănătate, multe, multe primăveri minunate, energie creatoare, care să rodească noi cîntece frumoase spre bucuria melomanilor și admiratorilor ei de pretutindeni!

Clipul alăturat este darul nostru pentru această Doamnă cu suflet de floare, care mereu înfloare, asemeni anotimpului renașterii și Învierii în care a văzut lumina zilei.

Cîntecul ORELE vă este bine cunoscut, este unul liric, de dragoste, dar și unul profund filozofic despre timpul care ne măsoară viața pe pămînt, sugerîndu-ne mereu să prețuim CLIPa, să trăim frumos, cu rod și cu rost… Opera muzicală de certă valoare artistică, sub toate aspectele, a fost scrisă în anii `80 de compozitorul Anatol Chiriac, soțul artistei, pe versurile poetului Grigore Vieru, prieten scump al familiei Chiriac, care le-a dăruit mereu povești poetice admirabile, fie că e vorba de sentimentul iubirii de omul de alături, fie de dragoste pentru Țară.

 

 

Am ilustrat clipul de azi cu fotoCLIPe de pe platoul de filmare al videoCLIPului documentar Basarabie, nu plînge!, realizat de Studioul Flacăra Film împreună cu autoarea cîntecului – Aurica Basarabeanca, în 15 august 2014, la Teatrul de Vară – loc încărcat de semnificații istorice pentru Basarabia postbelică, cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la oficializarea Limbii Române cu Alfabet Latin în Moldova încă sovietizată (31 August 1989).

Le mulțumim din inimă și pe această cale artiștilor Silvia și Anatol Chiriac pentru participare la filmarea acestui videoCLIP patriotic, pe care l-am realizat mînă de la mînă, fără nici un ban, de aceea, probabil, a ieșit o producție frumoasă și luminoasă ca Anul simbol 1989!

 

 

La Mulți Ani cu sănătate, dragii noștri prieteni Silvia și Anatol Chiriac, să ne mai dea bunul Dumnezeu asemenea clipe și ORE binecuvîntate de colaborare artistică!

 

 

 

 

 

 

 

Flacăra TV & Film recomandă şi:

Silvia Chiriac – RUGĂ (Coboară, Doamne, printre stele…), muz. Anatol Chiriac, vers. Grigore Vieru

Silvia Chiriac – „Întoarce-te” (Te rog să vii măcar de ziua mea…)

Silvia Chiriac – „Soare al iubirii” (versuri Grigore Vieru)

Silvia Chiriac – „Cîntecul Zamfirei”

 

„Silvia” de Anatol Chiriac – Adriana Babin la nai

Anatol Chiriac – „Mihaela” (celebra melodie instrumentală) 

 

„De-aș avea…”, debutul lui Mihail Eminoviciu – Mihai Eminescu în literatură, revista „Familia” din 25-02-1866

Sofia Rotaru – „O, rămâi…”, versuri Mihai Eminescu, cu detalii din culise ale compozitorului Anatol Chiriac

 

Silvia Chiriac – „Podul de flori”, cîntec scris de Anatol Chiriac și Grigore Vieru pentru 6 Mai 1990

Silvia Chiriac şi Ricu Vodă cântă „Decembrie cel sfânt” (căderea regimului Ceaușescu, 22-12-1989) 

 

Maria Bieşu şi Grigore Vieru cântă / recită PATRIA MEA (muz. Anatol Chiriac) 

 

 

Sursa material: Flacăra TV / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: Silvia Cărăuș și Sergiu Ciorescu / familia Chiriac

Sursa video: Flacăra Film

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentariu (1)

  1. […] Silvia Chiriac – ORELE, muzică Anatol Chiriac, versuri Grigore Vieru (anii `80) […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter