TVM: Reportaj de-acasă de la Eugen Doga, care se pregătește de primul său turneu în Canada și SUA


Un reportaj plin de lumina, la fel ca și muzica celebrului compozitor, realizat cu dragoste de colega noastră Silvia Hodorogea și pus pe post astazi, 6 august 2015, în cadrul principalului jurnal de știri al Televiziunii Naționale Moldova 1.

În mod firesc, personalitatea centrală a reportajului este compozitorul Eugen Doga, care va trece curând oceanul, unde va avea primul său turneu în America de Nord, prilejuit de prima ediție a Festivalului Limbii Române în Canada și SUA, organizat de Institutul Cultural Român New York – director Doina Uricariu, Comunitatea Moldovenilor din Quebec – președinte Ala Mîndîcanu, Studioul Flacăra Film Chișinău, Ambasadele R. Moldova şi României în Canada, conduse de E.S. Ala Beleavschi si E.S. Maria Ligor, Reprezentanța R. Moldova la ONU – Ambasador Vlad Lupan.

Compozitorul Eugen Doga va fi însoțit în turneu de renumitul instrumentist – naistul Vasile Iovu, scriitoarea Luminița Dumbrăveanu, biografă a compozitorului, și regizorul Teodor Guțu, ultimii fiind realizatorii filmului documentar Eugen Doga și ai videoCLIPului Basarabie, nu plânge!, produse de Flacăra Film în colaborare cu marele compozitor și cantautoarea Aurica Basarabeanca. Mai mult detalii pe Pagina Evenimentului Festivalul Limbii Române în Canada şi SUA

 

Eugen Doga către diaspora românească din Canada și SUA:

„Eu aștept cu nerăbdare acest eveniment, această frumoasă sărbătoare nu doar a Limbii, dar și a spiritelor… NOI suntem dornici să vă vedem! Așa că, hai, să ne unim măcar pentru acest moment, veniți la spectacolele noastre din Ottawa, Montreal si New York!”

 

 

TVM, emisiunea Mesager: Reportajul Silviei Hodorogea din 6 august 2015

 

 

 

 

Sursa material: Flacăra TV & Film

Sursa foto: captură video – compozitorul Eugen Doga la tribuna Marii Adunari Naţionale din 27 august 1989

Sursa video: Moldova 1 TV / Flacăra TV

 

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (6)

  1. […] TVM: Reportaj de-acasă de la Eugen Doga, care se pregătește de primul său turneu în Canada și … […]

  2. […] TVM: Reportaj de-acasă de la Eugen Doga, care se pregătește de primul său turneu în Canada și … […]

  3. […] TVM: Reportaj de-acasă de la Eugen Doga, care se pregătește de primul său turneu în Canada și … […]

  4. […] TVM: Reportaj de-acasă de la Eugen Doga, care se pregătește de primul său turneu în Canada și … […]

  5. […] TVM: Reportaj de-acasă de la Eugen Doga, care se pregătește de primul său turneu în Canada și … […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter