Luciana Spînu – „Pascală”, o voce îngerească adusă în case de colegii de la CIOfilm


În zilele acestea sfințite cu Lumina Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos am avut bucuria să descopăr o voce îngerească, căreia nu-i trebuie orchestră și aranjamente muzicale zgomotoase ca să se facă auzită, văzută, înțeleasă, apreciată.

Este vorba de tânăra interpretă de muzică folclorică, Luciana Spînu, care cu câteva zile înainte de Sfintele Paști din anul 2017 a lansat un înduioșător videoCLIP consacrat Destinului pământesc mult pătimitor al Lui Iisus Hristos și Învierii Sale în Treime a treia zi după Scripturi.

Pascală este un imn închinat Sărbătorii sărbătorilor de pe lume, Învierea Domnului, care – prin mesajul profund și vocea angelică a artistei – îți unge sufletul cu mir, îți îmbună inima și-ți limprzește gândurile, ca după Sf. Împărtășanie întru Hristos.

Oricât de chinuit ai fi de grijile vieții, supărat pe cineva sau pe soartă, te vei opri și vei asculta acest cântec cu luare-aminte, te vei gândi la sensul adevărat al vieții noastre – Mântuirea sufletului, te vei ruga pentru tine și Aproapele tău, apoi cuvintele Iartă-mă! vor înflori firesc pe buze ca mugurii în primăvară.

Bucuria mea este cu atât mai mare, cu cât videoCLIPul este realizat de colegii și partenerii nostrii de la CIOfilm Studio, fondat de frații Sergiu și Stas Ciorescu, cu care și noi, cei de la Studioul Flacăra Film, am avut plăcerea să colaborăm la crearea filmelor și videoCLIPurilor proprii, să călătorim prin România pitorească, să câștigăm premii încurajatoare pentru film.

 

Fiindcă Sfintele Paști este sub semnul cuvintelor magice Bucurați-vă!, ma voi bucura încă o data și pentru că filmările videoCLIPului au avut loc la două Biserici dragi inimii mele, ambele de lemn, ambele monumentale, unice:

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” de la Porțile Orașului Chișinău, cu statut de muzeu, ctitorită în 1642, în curtea Mănăstirii Hârjauca, unde la începutul anului 2017 l-am filmat pe compozitorul Eugen Doga, trăgând clopotele în Clopotnița de la poarta Bisericii, pe care o veți vedea în imaginile acestui videoCLIP;

Biserica „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” din sect. Centru al or. Chișinău, cea mai aproape de casa mea, unde de mai mulți ani particip la slujba de Înviere a Domnului și sfințesc darurile de Sf. Paști.

 

Felicitări din inimă artistei Luciana Spînu, prietenilor cineaști de la CIOfilm și DI Studio (aranjament muzical) pentru lucrarea muzicală cu adevărat Pascală, de sărbătoare!

Dumnezeu să vă binecuvânteze și la alte fapte frumoase și de folos sufletului nostru!

Hristos a Înviat! Acum și în Veac!

 

Luciana Spînu – „Pascală”

 

 

 

Flacăra TV recomandă şi:

 

Bucură-te, Moldova pentru fiii tăi! CIOfilm a adus acasă Trofeul pentru scurtmetraj al Valletta Film Festival (Malta)

CLIP solemn// Imnul „Limba noastră” în straie noi de la Brio Sonores şi CIOfilm

videoCLIPul anului: ROXANA – „Liberă-n zbor”, producție CIOfilm, bună pentru MTV!

 

Filmul „Eugen Doga”, realizat de Studioul Flacăra Film, a câștigat Premiul I al Festivalului Int. de Film HERCULES.ro

PrimeTV despre PREMIILE Festivalului Internaţional HERCULES.ro câştigate de Flacăra Film şi CIOfilm de la Chişinău

A doua deplasare a echipei Flacăra: participarea la Festivalul de Film HERCULES.ro şi călătorie prin dulcea Românie…

videoCLIP Flacăra Film: „Moş Crăciun” (vs. Moş Gerilă) cu Aurica Dicusară Basarabeanca

videoCLIP Flacăra Film: „Basarabie, nu plânge!” cu Aurica Basarabeanca (muzică, versuri, voce)

 

 

Sursa material: Flacăra TV & Film / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: captură din videoCLIP

Sursa video: Luciana Spînu și CIOfilm

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter