„O singură Putnă” de Adrian Păunescu și Emilian Onciu (arhivă video Chișinău, 1 Decembrie 1995)

02-07-2017-Manastirea Putna-foto-putna-ro

Folck, patriotism și duhovnicie într-o singură operă muzicală…

Completăm astăzi Colecția Muzica Neamului cu un cântec reîntregitor de suflet și Țară, mult îndrăgit și fredonat de cei din Basarabia și nordul Bucovinei încă pe vremea URSS, când ascultau în mod clandestin legendarul Cenaclu Flacăra, fondat și condus de vulcanicul poet Adrian Păunescu (1973-1985).

Această minunată lucrare muzicală se numește O singură Putnă, scrisă în ani `70 de Emilian Onciu pe versurile lui de Adrian Păunescu.

Am selectat pentru dvs o versiune interpretată chiar la Chișinău, în sala Operei Naționale, pe 1 Decembrie 1995, când Adrian Păunescu și Cenaclul Flacăra / Totuși, Iubirea! au venit să marcheze Ziua Națională a tuturor românilor împreună cu basarabenii, care au votat primii Unirea (27 martie 1918).

E o arhivă video prețioasă, filmare – Ion Drăgan, editarea spectacolului literar-muzical și postarea pe YouTube aparținând dlui Lucian Dumbravă.

 

Binecredinciosul Ștefan cel Mare și Sfânt, ctitorul Mănăstirii Putna, să ne binecuvânteze.

 

 

 

 

 

Sursa material: Flacăra TV & Film / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: Mănăstirea Putna

Sursa video: Lucian Dumbravă / Flacăra TV

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md