Mihaela Popescu: „Zurgălăul” („Sculaţi voi, oameni buni!”, versuri Nicolae Labiş, Cenaclul FLACĂRA)


Primiţi colindătorii cu Zurgălăul?

Zurgălăul este un minunat colind pe versurile poetului-fenomen Nicolae Labiş (a trăit doar 21 ani), interpretat de Mihaela Popescu, o voce de aur, magnifică a folckului românesc, membră a Cenaclului Flacăra (1973-1985).

O lucrare muzicală de referinţă, lăsată moştenire nouă de legendara mișcare FLACĂRA, prefaţată în această înregistrare AUDIO de însuşi fondatorul Cenaclului Adrian Păunescu, poetul născut în Basarabia (s. Copăceni, plasa Sîngerei, jud. Bălţi, astăzi R. Moldova).

Este un cîntec mai mult decît patriotic, care merită a fi ascultat nu doar iarna, ci în fiece zi, pentru a ne trezi, a ne deştepta şi a acţiona în interesul Seminţiei noastre daco-române.

Zurgălăul lui Nicolae Labiş şi Mihaelei Popescu este ca o rugăminte / rugăciune, e un cîntec pe care îl transmiteam deseori în emisiunile mele Focul din Vatră de la Radio Moldova. Se bucura de un succes nemaipomenit, ne telefonau ascultătorii şi ne rugau să-l difuzăm mai des, pentru că le aduce lumină în suflet şi case, le dă putere, îi întăreşte, îi apropie de Credinţă şi de valorile Neamului nostru.

Nu este, deci, un cîntec cuminte, cum pare, la fel cum n-au fost cuminţi nici poeţii Nicolae Labiş şi Adrian Păunescu…

 

Primiţi colindătorii cu Zurgălăul!

Sculaţi voi, oameni buni!

La Mulţi Ani, Neamule!

 

Cenaclul Flacara-Mihaela Popescu-nascuta in Suceava-foto verticala-500px

 

 

 

Sursa material: Flacăra TV / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: presa vremii

Sursa audio: colecţia Flacăra Film

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter