Veta Ghimpu Munteanu cântă „Sub o salcie…” sau „Jalea Maicii Domnului”


Sunt frumoase cântecele, colindele de Crăciun, închinate Nașterii Domnului, dar lucrările muzicale pascale, care cuprind drama și minunea fără de seaman a omenirii – Răstignirea și Învierea Mântuitorului Iisus Hristos – sunt deosebite sub toate aspectele și nu orice artist le poate interpreta, căci nu toți au har și dezlegare la asemenea sfințenie…

Una dintre interpretele de pe plaiurile Moldovei de Est, care cântă cu har și evlavie aceste cântece pe teme creștin ortodoxe este, fără îndoială, Veta Ghimpu Munteanu, interpretă de muzică populară și ușoară, membră a legendarului ansamblu „Tălăncuța”, fondat în vremi sovietice grele de ilustrul folclorist Andrei Tamazlâcaru,  redactor prezentator al emisiunilor muzicale de la postul Național Radio Moldova.

Cu prilejul zilei de naștere a scumpei noastre colege, valorificăm astăzi din repertoriul ei o lucrare de rarisimă putere emoțională, cântecul „Sub o salcie…”, care redă durerea sfâșietoare trăită de Preasfânta Născătoare de Dumnezeu în ziua în care i-a fost Crucificat Fiul Iisus Hristos, Mântuitorul Lumii, iată de ce îndrăznim să definim acest cântec și „Jalea Maicii Domnului”.

Din monologul Fecioarei Maria sub „salcia pletoasă” aflăm și de ce acest copac nu și-a mai ridicat ramurile…

 

Dragă Veta, îți mulțumim pentru cântec și cântece ce ne fac mai buni, Dumnezeu să te binecuvânteze pe toate căile Destinului vieții și Artei!

La multi ani cu sănătate!

 

Audiție de folos tuturor!

 

 

 

 

Flacăra TV & Film recomandă şi:

Veta Ghimpu: colindul „Doamne, a tale sunt cuvinte…”

De Ziua Eroilor// Veta Ghimpu Munteanu: „Hai, hai, munţi Carpaţi” (luptele de la Ţiganca ‘41)

 

Artista Veta Ghimpu Munteanu a lansat o nouă carte: „Nicolae Botgros. Sufletul viorii”

Veta Ghimpu-Munteanu în dialog cu Victoraş Dumbrăveanu, instrumentist, Orchestra Model a MAI

 

 

Sursa material: Flacăra TV / Luminița Dumbrăveanu

Sursa foto: Radio Chișinău și Angela Guțu

Sursa audio: Veta Ghimpu Munteanu

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentariu (1)

  1. […] Veta Ghimpu Munteanu cântă „Sub o salcie…” sau „Jalea Maicii Domnului” […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter