Veta Ghimpu: colindul „Doamne, a tale sunt cuvinte…”


În toiul sărbătorilor de iarnă, să primim în casele noastre acest colind deosebit, folclor autentic – Doamne, a tale sunt cuvinte…, cules şi interpretat de artista Veta Ghimpu.

Cunoscută de la Radio Moldova cu numele Veta Ghimpu Munteanu (Munteanu fiind numele de domnişoară), această înzestrată artistă nu este doar o interpretă de muzică populară, dar şi o albinuţă care colindă satele Moldovei ca să culeagă folclorul românesc din Moldova de Est, să-l cerceteze şi să-l valorifice în emisiunile, cărţile, cântecele ei.

Veta Ghimpu este soţia regretatului poet şi profesor universitar, Simion Ghimpu, coautor al mai multor cântece frumoase, şlagăre nemuritoare, pe care le cântăm cu toţii la bucurie şi durere, ambii fiind adevăraţi patrioţi şi purtători de valori româneşti perene.

Colega noastră, care activează de câteva decenii la postul Naţional Radio Moldova, este membră a ansamblului Tălăncuţa şi vrednică discipolă, urmaşă a maestrului Andrei Tamazlâcaru, unul dintre cei mai importanţi folclorişti din tot spaţiul românesc şi din toate timpurile.

 

Să ne trăieşti, dragă Veta Ghimpu şi să ne tot încânţi cu cântece, colinde pline de tâlc, transmise de strămoşii noştri daci!

La Mulţi Ani!

 

Veta Ghimpu: colindul Doamne, a tale sunt cuvinte…”

 

 

 

Sursa material: FlacăraTV / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa video: YouTube

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter