Artista Veta Ghimpu Munteanu a lansat o nouă carte: „Nicolae Botgros. Sufletul viorii”


Vineri, 27 aprilie 2018, la Biblioteca Naţională Chişinău a fost lansată antologia publicistică Nicolae Botgros. Sufletul viorii, selecția materialelor, îngijirea și coordonarea ediției aparținând colegei noastre de la Radio Moldova, artistei Veta Ghimpu Munteanu. Cartea a fost editată cu sprijinul financiar al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării (MECC), prin intermediul concursului proiectelor editoriale.
În discursul său, ministrul Monica Babuc a remarcat că talentul deosebit și aportul inestimabil al lui Nicolae Botgros în promovarea muzicii tradiționale și la păstrarea patrimoniului folcloric din Republica Moldova nu avea cum să nu fie reflectat și în paginile unei cărți.

,,Această lucrare reprezintă un omagiu adus nu doar unui geniu al muzicii populare, ci și unui om de o cumsecădenie rară, iubitor de plai, de limbă şi de neam”, a subliniat dna Monica Babuc.

La rândul său, Nicolae Botgros a mulțumit ministrului pentru prezență și cordialitate, dar și pentru sprijinul constant pe care îl oferă oamenilor de cultură.

Antologia Nicolae Botgros. Sufletul viorii” cuprinde diverse materiale (articole publicistice, interviuri din presa scrisă, radio, televiziune, poze din arhiva familiei etc.) în care sunt reflectate viața și activitatea lui Nicolae Botgros. 

În conformitate cu Regulamentul cu privire la selectarea, editarea şi achiziţia cărţii naţionale din mijloacele financiare prevăzute în bugetul de stat, câte un exemplar al cărții va ajunge în 300 de biblioteci publice din țară.

La eveniment au mai participat academicienii Mihai Cimpoi, Nicolae Dabija, familia maestrului, colegi de breaslă, oameni de cultură, admiratori și alți oaspeți de onoare.

 

 

 

Reportajul telejurnalistei Silvia Hodorogea de la acest eveniment de anvergură

 

 

 

 

 

 

Flacăra TV & Film recomandă şi:

De Ziua Eroilor// Veta Ghimpu Munteanu: „Hai, hai, munţi Carpaţi” (luptele de la Ţiganca ‘41)
Veta Ghimpu: colindul „Doamne, a tale sunt cuvinte…”
 
Veta Ghimpu-Munteanu în dialog cu Victoraş Dumbrăveanu, instrumentist, Orchestra Model a MAI

 

 

Sursa material: ştiri TRM.md
Sursa foto: pagina Facebook Veta Ghimpu Munteanu și capturi din reportaj
Sursa video: Moldova 1 TV / Flacăra TV

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (4)

  1. […] Artista Veta Ghimpu Munteanu a lansat o nouă carte: „Nicolae Botgros. Sufletul viorii” […]

  2. […] Artista Veta Ghimpu Munteanu a lansat o nouă carte: „Nicolae Botgros. Sufletul viorii” […]

  3. […] Artista Veta Ghimpu Munteanu a lansat o nouă carte: „Nicolae Botgros. Sufletul viorii” […]

  4. […] Artista Veta Ghimpu Munteanu a lansat o nouă carte: „Nicolae Botgros. Sufletul viorii” […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter