Se răsucesc în morminte… Martirii români de la Fântâna Albă au fost comemorați 70% în ucraineană


Și-n acest an, pe 1 aprilie, în regiunea Cernăuți, poiana Varnița de pe Valea Siretului (3 km de punctul de frontieră pe Prut – Fântâna Albă), au fost comemorate victimele Masacrului de la Fântâna Albă, unde, la 1 aprilie 1941, ocupanții ruso-sovietici au împușcat cu mitralierele și au spintecat cu sabia o coloană de peste 3000 mii de români bucovineni, care, cu Sfânta Cruce, icoane, prapuri în mâini, doreau să se refugieze în România, fugind de sataniștii bolșevici.

Slujba de pomenire a Martirilor Neamului din nordul Bucovinei a fost oficiată de un sobor de preoți din regiunea Cernăuți și județul Suceava în frunte cu starețul Sf. Mănăstiri Putna, ÎPS Melchisedec Velnic, care a înălțat rugăciuni de mântuire a vrednicilor nostril înaintași și-n anul 2016, când s-au împlinit 75 de ani de la sângerosul măcel organizat de nkvd-ul sovietic, supranumit și Katyn-ul românilor.

 

Masacrul d ela Fintina Alba-Cernauti-Staretul Man Putna Melchisedec-1 aprilie 2017

ÎPS Melchisedec Velnic, starețul Sf. Mănăstiri Putna

 

O Galerie FOTO impresionantă puteți vedea pe blogul colegului Vladimir Acatrini de la Cernăuți

Au participat mulți români din satele învecinate, de pe ambele maluri ale Prutului, supraviețuitori ai holocaustului roșu și urmași ai victimelor din 1941, diplomați și deputați români, scriitori, jurnaliști, dar și reprezentanți ai administrației regiunii, care au venit, parcă în mod sfidător, cu coroane de flori în culorile bicolorului ucrainean… Ce legătură are acest gest cu Martirii români, care au fost uciși pentru Limba Română, pentru Tricolor, pentru Țara lor, România?!

Jurnaliștii din regiunea Cernăuți constată alarmați că pe an ce trece se încearcă a se diminua importanța acestei tragedii în istoria românior, mutându-se accentele, de-a-ndoaselea, conform așa-numitului multiculturalism evropean alias internaționalismul sovietic, adicătelea acolo ar fi murit nu numai români, ci și ucraineni, alte minorități… Minciună și sacrilegiu!

Mai mult decât atât, anul acesta, manifestarea de comemorare a fost 70% în limba ucraineană, precum scrie mai jos jurnalistul Vasile Rauț, prin scenariul administrației slugarnice de la Hliboca, au fost marginalizate o seamă de personalități românești din reg. Cernăuți, care au descoperit arhivele ținute în secret peste jumătate de secol și au stat la baza edificării acestui Memorial din Poiana Varnița, ținutul Herța.

 

Masacrul d ela Fintina Alba-Cernauti-Vasile Raut si Maria Andries-1 aprilie 2017

Vasile Rauț și Maria Andrieș de la publicația „Zorile Bucovinei” din Cernăuți

 

Pentru a înțelege mai bine drama din sufletele bucovinenilor prezenți la comemorarea din 1 aprilie 2017, fariseismul organizatorilor, dar și trădarea unor așa-ziși „ai nostri”, redăm în continuare gândurile colegului Vasile Rauț de la Cernăuți, operator, editor de imagine, scrise printre lacrimi pe pagina sa de pe una din rețelele de socializare:

 

„Am venit de la Fântâna Albă cu câteva ore în urmă… Tot ce am văzut și am auzit acolo astăzi, 1 aprilie 2017, în afară de slujba religioasă de pomenire și depunerea de flori și coronae se poate numi astfel: tragedia (1 aprilie 1941) și rușinea (1 aprilie 2017) de la Fântâna Albă…

Pe an ce trece, la initiativa a nu știu căror slugoi și mancurți, această manifestare de doliu se transformă în concurs oratoric, iar peste câțiva ani vom rămâne stană de piatră, când ni s eva spune că atunci, în 1941, au murit de gloanțe nu români, ci ucraineni și alte naționalități…

Ignoranță, bătaie de joc și nepăsare! Cele auzite din gura oamenilor de rând după terminarea manifestării mi-au făcut pielea găinii… Ce faceți, Societăți române??? DE CE acceptați această batjocoră??? DE CE oamenii, care au studiat această tragedie, au luat parte și au organizat primele manifestări, au ridicat primele Cruci în acel loc îmbibat cu sânge nevinovat, au fost lăsați să vorbească doar la urmă, când lumea obosită se împrăștia…

DE CE Corul „Dragoș Vodă”, care este etalonul românismului din Cernăuți, a rămas în afara programului???

Îmi vine să plâng… RUȘINE! RUȘINE MARE nouă, tuturor!

Nu am nimic împotriva limbii de stat… Există statul și e necesară și limba de stat. Dar la o manifestare legată de o tragedie de 99.9 % de persoane de etnie română, 99.9 % din cei prezenți fiind tot români, – să se vorbească în proporție de 70% în limba ucraineană e absurd, ridicol, trist… și rușinos pentru toate Societățile române!

Nu ne-am adunat la Fântâna Albă pentru a face politică împotriva statului, al cărui cetățeni suntem, și nici nu avem de gând să o facem… Ne-am adunat pentru a-i pomeni pe acei ce și-au jertfit viața pentru a fi la ei Acasă și, haide, să-i pomenim în limba pentru care au fost măcelăriți… în limba în care strigau cu groază în ultimele clipe ale vieții: „Ajutor!” și „Doamne, păzește-ne!”. Doar așa sufletele lor vor înțelege pentru ce ne-am adunat, doar așa vom putea construi un stat democratic, liber și demn de a fi membru al Uniunii Europene!

Domnul să ne ajute să trecem aceste clipe grele ale Ucrainei, legate de războiul din Donbas, război pornit de urmașii celor ce în 1941 au măcelărit suflete nevinovate la Fântâna Albă, Lunca, GULAG-urile comuniste, pădurile Siberiei și pustiurile Kazahstanului…!

Iar societăților române din regiunea Cernăuți le doresc Unitate și Demnitate! Fără aceste două componente nu vom reuși nimic și nu vom fi stimați de alte naționalități!

 

Domnul să-i odihnească în pace pe toți Martirii Neamului.

Domnul să ne păzească pe noi toți.”

 

E trist, e slut la Prut și-n deal, în Bucovina răpită, în nordul fostei Moldove…

 

Masacrul d ela Fintina Alba-Cernauti-Vasile Raut linga Cruce-1 aprilie 2017

Poiana Varnița adună românii de bună-credință, membrii Societății GOLGOTA, inființată și condusă de dl Octavian Bivolaru, descoperitorul multor arhive de stat, care arată Adevărul despre crimele URSS contra românilor

 

Flacăra TV reamintește că data de 1 aprilie este Ziua Națională a Memoriei Românilor – victime ale masacrelor de la Fântâna Albă și alte zone, ale deportărilor, ale foametei şi altor forme de represiune organizate de regimul totalitar sovietic în Ţinutul Herţa, Nordul Bucovinei şi întreaga Basarabie, instituită de Parlamentul României în 10 mai 2011.

 

Lumină din Lumină fraților noștri din nordul Bucovinei răstigniți de vrăjmașii seculari ai Neamului nostru

  

Un videoCLIP documentar realizat cu mult suflet de colegul Vasile Rauț de la Cernăuți

 

  

19 secvențe video de la comemorarea Martirilor români, victime ale Masacrului de la Fântâna Albă, 1 aprilie 2017

Autor – fotojurnalistul Nicolae Hauca de la Cernăuți

 

 

 

Masacrul d ela Fintina Alba-Cernauti-Complex memorial-elevi-Tricoloruri-1 aprilie 2017

Complexul Memorial din Poiana Varnița, locul Masacrului de la Fântâna Albă din 1 aprilie 1941

 

Masacrul d ela Fintina Alba-Cernauti-Parastas-slujba-1 aprilie 2017

Parastasul întru mântuirea sufletelor răstignite de vrajmași… 1 aprilie 2017

 

 

Masacrul d ela Fintina Alba-Cernauti-Tineri-Tricoloruri-1 aprilie 2017

Urmașii, stejarii… Tinerii români din nordul Bucovinei NU UITĂ și vor face Dreptate Martirilor Neamului… 1 aprilie 2017

 

 

Flacăra TV recomandă şi:

La Fântâna Albă plâng și azi românii (VIDEO) – reportaj BucPress

LA ÎMPĂRTĂŞANIE CU SUBLIMUL JERTFEI ROMÂNILOR MASACRAŢI ÎN PĂDUREA VARNIŢEI

ÎMPUŞCAŢI CA NIŞTE CÂINI, PENTRU CĂ AU FOST ROMÂNI

 

Anul 2016 – În valea Plângerii de la Fântâna Albă, martirii Neamului au adunat azi români de pretutindeni// VIDEO

Anul 2015 – Stareţul Mănăstirii Putna şi Secretarul de Stat al DPRRP s-au aflat azi la Fântâna Albă, locul crimei comuniste din 1941

La Cernăuţi a fost lansată „Cartea Durerii” – holocaustul roşu de la Fântâna Albă şi Lunca

Expoziţia „Masacrul de la Fântâna Albă – 75 ani” deschisă în PE de la Bruxelles

 

Crimele comunismului ruso-sovietic. Filmul „Masacrul de la Fântâna Albă – 1 aprilie 1941” // TVR, 2014

 

 

Sursa material: Flacăra TV / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: Nicolae Hauca

Sursa video: Vasile Rauț și Nicolae Hauca

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (6)

  1. […] 2017 – Se răsucesc în morminte… Martirii români de la Fântâna Albă au fost comemorați… […]

  2. […] Se răsucesc în morminte… Martirii români de la Fântâna Albă au fost comemorați 70% în ucra… […]

  3. […] 2017 // Se răsucesc în morminte… Martirii români de la Fântâna Albă au fost comemorați 70% în ucra… […]

  4. […] 2017 // Se răsucesc în morminte… Martirii români de la Fântâna Albă au fost comemorați 70% în ucra… […]

  5. […] Crimele comunismului ruso-sovietic. Filmul „Masacrul de la Fântâna Albă – 1 aprilie 1941” 2017 // Se răsucesc în morminte… Martirii români de la Fântâna Albă au fost comemorați 70% … 2016 // În valea Plângerii de la Fântâna Albă, martirii Neamului au adunat azi români de […]

  6. […] 2017 // Se răsucesc în morminte… Martirii români de la Fântâna Albă au fost comemorați 70% în ucra… […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter