Regele Mihai I al României Mari este omagiat și la Chișinău…


Oamenii continuă să-i aducă omagii Regelui Mihai I al României. Noaptea trecută a fost una albă la Palatul Regal din Bucureşti, unde, veniţi de la sute de kilometri, oamenii au stat la cozi, ore în şir, pentru a se închina la catafalcul Suveranului.

În a doua zi de Doliu Naţional, o mulţime impresionantă de oameni s-a adunat în faţa Palatului Regal din Bucureşti. Unii au aşteptat ore în şir pentru a-şi putea lua adio, trişti că România nu a avut şansa unui conducător atât de demn.

Aşa cum fluxul era impresionant, Familia Regală a permis tuturor doritorilor să-şi ia rămas bun, şi după miezul nopţii, deşi iniţial programul era până la ora 22.00.

Şi cetăţenii moldoveni deplâng moartea Regelui Mihai I.

La Ambasada României din Chişinău a fost deschisă o Carte de condoleanţe, în care au semnat astăzi mai mulţi oficiali, dar şi oameni simpli. Ei au venit la sediul instituţiei diplomatice cu flori şi lumânări, pentru a aduce un ultim omagiu.

Cu mari emoţii, lacrimi în ochi şi profund respect, oameni de toate vârstele au venit la Ambasada României pentru a-l comemora pe cel care a fost ultimul monarh al României.

„Deşi sunt din generaţia tânără a naţiunii cunosc atributele dumnealui, acele minunate fapte eroice care au fost făcute pentru salvarea multor evrei. A fost o persoană demnă, cu verticalitate, a fost ca un brad pentru naţiunea română. Regretăm foarte mult că Regele Mihai a plecat, a rămas în sufletul fiecărui român din România Mare şi Basarabia. Regele Mihai este și va rămâne un simbol alături de cei mai iluştri înaintaşi ai neamului”, au spus oamenii.

 

TVM Regele Mihai omagiat si la Chisinau-15 dec 2017-2

 

În Cartea de condoleanţe se va putea semna şi mâine. Cei care doresc să transmită mesaje de condoleanţe Familiei Regale pot merge la Ambasada României între orele 10:00 – 12:00 şi 14:00 – 16:00.

 

TVM Regele Mihai omagiat si la Chisinau-15 dec 2017.Still001

 

La funeraliile de mâine, 16 decembrie, sunt aşteptate familii regale din mai multe ţări, care şi-au confirmat prezenta. Printre ei, Prințul Charles al Marii Britanii, Regele și Regina Suediei, dar și fostul Rege al Spaniei, Juan Carlos, împreună cu soția sa, Regina Sofia.

Sâmbătă, 16 decembrie 2017, sicriul ultimului monarh al României va fi transportat cu Trenul Regal de la Bucureşti la Curtea de Argeş, iar seara va avea loc Slujba de înmormântare la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală.

Începând de astăzi după-amiază a fost restricţionat traficul rutier pe mai multe artere în zona Catedralei Patriarhale şi la Gara CFR Băneasa.

Amintim că România este în Doliu Naţional, începând de joi, 14 decembrie 2017, iar toţi doritorii de a-şi lua rămas bun de la fostul monarh o pot face şi astăzi la Sala Tronului a Palatului Regal din Bucureşti.

 

Urmăriți reportajul colegei Livia Lupașcu pentru Televiziunea Națională

 

 

 

Flacăra TV & Film recomandă şi:

Prima Declaraţie a noului Șef al Familiei Regale a României în legătură cu decesul MS regele Mihai I

 

DOC.// Regele Mihai s-a retras din viaţa publică, Principesa Margareta moşteneşte Coroana

Astăzi a încetat din viaţă Regina Ana a României, Majestatea Sa va fi înhumată la Curtea de Argeş

Regele Mihai I adună astăzi împreună Academia Română şi Academia de Ştiinţe a Moldovei, la Palatul Elisabeta

 

„…Numai român nu!” Cum a ajuns un neamţ Rege al României în 10/22 mai 1866

Testamentul regelui Carol I al României: „Totul pentru ţară, nimic pentru mine”

 

DOC. 22 iunie 1941 // Ordinul gen. Ion Antonescu: „Ostaşi, treceţi Prutul!” şi telegrama de aprobare a Regelui Mihai I

70 ani de la Yalta 1945. Regele Mihai: „Nu pot să-l iert pe Churchill, ne-a aruncat în mâinile ruşilor” (video Historia)

6 martie 1945, instalarea de sovietici a guvernului Petru Groza – ziua în care românii au devenit tovarăşi pentru 45 ani

 

Burse ale Casei Regale Române înmânate tinerilor deștepți ai Universității AȘM// Reportaj VIDEO și FOTO

Principesa Maria, mezina Regelui Mihai I, în prima sa vizită în R. Moldova

 

 

Sursa material: știri TRM.md

Sursa foto: capturi video

Sursa video: Moldova 1 TV / Flacăra TV

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (2)

  1. […] Regele Mihai I al României Mari este omagiat și la Chișinău… […]

  2. […] Regele Mihai I al României Mari este omagiat și la Chișinău… […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter