Principesa Maria, mezina Regelui Mihai I, în prima sa vizită în R. Moldova


Alteța Sa Regală Principesa Maria a României, cea mai mică din cele cinci fiice ale Regelui Mihai I, efectuează de miercuri, 18 mai, prima sa vizită în Republica Moldova. Ea s-a întâlnit cu autoritățile locale din orașul Ialoveni.

În prima vizită pe care o efectuează în Basarabia, Principesa Maria a României a ales să viziteze orașul Ialoveni. Primarul orașului Sergiu Armașu speră că această vizită regală să se finalizeze cu încheiere mai multor parteneriate care să ajute la dezvoltarea localității.

Avem onoarea de a fi vizitați de Excelența Sa. Avem problema lipsei locurilor în grădiniță pentru 300 de copii. Ne-ar prinde bine să mai construim o grădiniță, un bloc sau două în care să încadrăm toți acesti copii în orașul Ialoveni și să nu fim nevoiți să îi ducem în alte localități, sau la Chișinău” – a declarat Sergiu Armașu.

Cu o fotografie a tatălui său din perioada României Mari, și alta în care nepotul ei, astăzi student la Constanța, apare alături de Regele Mihai, la inaugurarea Cimitirului Eroilor Români de la Țiganca în 2005, Elena Bâtcă-Oțel a dorit neapărat să-i vorbească Principesei.

Principesa Maria in vizita la Ialoveni-batrana cu foto-18 mai 2016Aceste fotografii sunt foarte scumpe și importante atât pentru familia noastră cât și pentru întreg neamul nostru”, a declarat Elena Bâtcă-Oțel.

Tatăl Elenei Oțel-Bâtcă, deportat în 1941, și decedat un an mai târziu, potrivit unui certificat de deces trimis de autoritățile sovietice, a fost consilierul basarabean care l-a întâlnit în haine naționale pe Regele Carol al II-lea împreună cu principele Mihai în timpul vizitei pe care au efectuat-o la Chișinău în 1935.

Alegerea orașului Ialoveni pentru această vizită este pe deplin justificată odată ce localitatea păstrează foarte vie istoria recentă a poporului român. Pe teritoriul actualului raion Ialoveni s-au născut mai mulți deputați în Sfatul Țării, în perioada României Mari aici se înălța un monument al Regelui Ferdinand, distrus mai apoi de sovietici si care ar urma să fie dezvelit în cel mai scurt timp.

 

Principesa Maria in vizita la Ialoveni-delegatia-18 mai 2016-600px

Principesa Maria in vizita la Ialoveni-cu primarul-18 mai 2016-600px

Principesa Maria in vizita la Ialoveni-prim-plan-18 mai 2016-600px

 

FlacăraTV informează că astăzi, joi, 19 mai 2016, Alteța Sa Regală Principesa Maria a României şi-a continuat vizita la Complexul Etnocultural Orheiul Vechi şi a luat masa la un restaurant rustic de la Butuceni, precum a relatat pe una din reţelele de socializare dl Anatolie Botnaru, proprietarul faimosului local, unde s-au filmat mai multe videoclipuri muzicale, dar şi filme.

 

Principesa Maria in vizita la Orheiul vechi-la Manastirea in stanca-19 mai 2016-600px

Principesa Maria in vizita la Orheiul vechi-19 mai 2016-600px

Principesa Maria in vizita la Orheiul vechi-la mamaliguta-19 mai 2016-600px

 

 

Sursa material: Radio Chişinău / Ina Guţu

Sursa foto: Aurel Obreja şi Anatolie Botnaru

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (5)

  1. […] Principesa Maria, mezina Regelui Mihai I, în prima sa vizită în R. Moldova […]

  2. […] Principesa Maria, mezina Regelui Mihai I, în prima sa vizită în R. Moldova […]

  3. […] Principesa Maria, mezina Regelui Mihai I, în prima sa vizită în R. Moldova […]

  4. […] Principesa Maria, mezina Regelui Mihai I, în prima sa vizită în R. Moldova […]

  5. […] Principesa Maria, mezina Regelui Mihai I, în prima sa vizită în R. Moldova […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter