Gen. Ion Costaș a lansat la Bruxelles cartea sa despre războiul Rusiei vs. R. Moldova din 1992


La Cartierul General al Alianţei Nord-Atlantice a avut loc lansarea cărţii ”Transnistria 1990–1992. Cronica unui război ”nedeclarat”, cu participarea autorului, generalul Ion Costaş, fost ministru al Afacerilor Interne şi ministru al Apărării al Republicii Moldova în anii 1990-1992.

În cadrul lansării, autorul lucrării, împreună cu analistul politic Vladimir Socor, invitat special al evenimentului, au făcut o radiografie a conflictului din Transnistria și implicațiile acestuia pentru securitatea regională, au vorbit despre similititudinile și deosebirile dintre evenimentele din Transnistria de la începutul anilor 90 ai secolului trecut și cele de astăzi din Estul Ucrainei.

O prezentare a lucrării menționate a avut loc și la Centrul de Politici Europene (European Policy Centre) din Bruxelles, precum și în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei, evenimente la care au participat membri ai corpului diplomatic acreditat la Bruxelles, reprezentanți ai cercurilor academice și ai comunității moldovenești din Belgia.

 

 

Sursa material: știri Teleradio-Moldova

Sursa foto/video: www.trm.md

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentariu (1)

  1. […] Gen. Ion Costaș a lansat la Bruxelles cartea sa despre războiul Rusiei vs. R. Moldova din 1992 […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter