Veste de Sf. Paşti! Gimnaziului românesc din Cernăuți va purta numele voievodului Alexandru cel Bun


Aflăm cu bucurie de la colegii din nordul Bucovinei că Gimnaziului românesc nr. 6 din orașul Cernăuți va purta de-acum încolo numele domnitorului Moldovei Alexandru cel Bun (1400-1432), primul domnitor din dinastia Muşatinilor, bunicul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Luni, 10 aprilie 2017, după mai multe tentative de respingere a proiectului, deputații Consiliului orășenesc Cernăuți au votat – în sfârşit! – această hotărâre, iniţiativa venind din partea părinților și profesorilor români din centrul regional.

Potrivit BucPress.eu, „din 42 de consilieri prezenți în sala de sesiune, doar 23 și-au dat votul pentru această hotărâre. Ceilalți au încercat să ignore și de această data doleanțele comunității românești din bătrâna urbe cernăuțeană”.

Important e că dorința părinților și a profesorilor a fost auzită și aceată minunată școală din centrul regional, care constituie cartea de vizită a Cernăuțiului după centrul universitar, va purta de acum încolo numele domnitorului Alexandru cel Bun, – încheie ştirea cea bună colegii de la Radio Cernăuţi.

 

Flacăra TV & Film de la Chişinău felicită românii din Cernăuţi cu ocazia acestei victorii istorice, dorindu-le să fie buni, uniţi, puternici şi înţelepţi ca vrednicul voievod al Moldovei Alexandru cel Bun!

Doamne, ajută-i şi de-acum încolo!

 

 

Sursa material: Flacăra TV & Film / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: Libertatea Cuvântului din Cernăuţi

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter