Ucraina doreşte schimbarea misiunii de pacificare din provincia transnistreană


Responsabilul interimar al afacerilor Ucrainei în Moldova, Ghenadie Altuhov, a numit operațiunea de pacificare în Transnistria nevalabilă și a propus înlocuirea ei cu alte mecanisme, transmite tdinform.com.

Într-o discuție cu jurnaliștii, Altuhov a declarat că pacificatorii din Transnistria trebuie să fie înlocuiți cu o misiune multilaterală internațională. Potrivit oficialului, autoritățile din Transnistria și Rusia trebuie să găsească o abordare mai constructivă pentru soluționarea conflictului și să includă mai mulți experți internaționali.

La momentul actual, în cadrul forțelor de pacificare intră militari din Transnistria, Rusia, Moldova și observatori din Ucraina.

„Ucraina pledează pentru integritatea teritorială a Moldovei în frontierele stabilite în 1991. Actualele mecanisme nu funcţionează în totalitate pentru realizarea acestui deziderat, de asemenea, regiunea transnistreană, la fel ca şi Rusia, trebuie să elaboreze o abordare mai constructivă a acestui subiect. Înlocuirea formatului cu implicarea unui număr mai mare de experţi internaţionali ar deveni un pas mai eficient”, a spus Altuhov.

 

 

Sursa material: portalul Moldova.ORG

Sursa foto: www.moldova.org

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter