Teroriştii de la Tiraspol amână recensământul ostaticilor din închisoarea „pmr”, n-au bani sau nu mai au pe cine număra?!


Administrația de la Tiraspol a amânat recensământul populației planificat pentru luna octombrie 2015.

Potrivit corespondentului ITAR-TAS de la Tiraspol, hotărârea a fost luată ieri de către așa zisul Soviet Suprem al regiunii, care a decis desfășurarea recensământului anul viitor.

„Este una dintre măsurile anticriză”, a comentat președintele comisiei de economie, Oleg Vasilatîi, adăugând că „atunci câns s-a decis desfășurarea recensământului în 2015 s-a planificat utilizarea banilor din surse extrabugetare. Într-un final, acestea au fost îndreptate către alte necesități”.

Moldova.ORG precizează că anterior administraţia de la Tiraspol anunţase că recensământul populaţiei va necesita aproximativ 16,5 milioane de aşa-zise ruble transnistrene (potrivit ratelor la casele de schimb valutar din stânga Nistrului ar fi aproximativ 1,4 milioane de dolari). Tot atunci, statistica locală anunţase o prognoză numerică pentru sfârşitul anului 2014 de circa 500 mii de locuitori.

Administrația de la Tiraspol este în incapacitate de a mai plăti la timp salariile bugetarilor, după ce încasările la buget au scăzut drastic.

Presa rusă a notat că, în premieră, Federația Rusă nu a acordat ajutorul financiar în mărime de 100 milioane dolari.

 

 

 

Sursa material: portalul moldova.ORG

Sursa foto: captură video ProTV, Grupul Ilaşcu 1992

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter