Și la Cernăuți au fost cinstiți eroii și martirii Neamului, românii împușcați și deportați de regimul sovietic


La 6 iunie 2019, de Înălțarea Domnului, Societatea ,,Golgota” a românilor din Ucraina, condusă de Octavian Bivolaru, a comemorat martirii neamului românesc din nordul Bucovinei, ținutul Herței și nordul Basarabiei, care au fost deportați în 1941 și nu s-au mai întors la vatra părintească.

Potrivit vicepreședintelui Societății „Golgota”, Vasile Rauț, în cimitirul vechi din Cernăuți, vizavi de capela mitropolitană, se află un monument în memoria jertfelor acelor crime din iunie 1941.

O slujbă creștinească, oficiată de părintele Cristofor, un minut de reculegere și cuvinte de pomenire au fost rostite de participanții la această manifestare de suflet.

A fost organizat, de asemenea, un mic miting-recviem la complexul memorial al ostașilor români, căzuți pe câmpul de luptă de pe teritoriul actualei regiuni Cernăuți pentru integritatea României în anii 1941-1944. A urmat depunerea de flori și coroane la monumentele martirilor neamului românesc. La manifestare au participat și reprezentanți ai Consulatului General al României la Cernăuți, care au depus o coroană în culorile naționale – roșu, galben și albastru – la monumentul jertfelor regimului totalitar sovietic.

 

 

Vasile Rauț: Cernăuții pomenesc deportările în masă din 1941…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flacăra TV & Film recomandă şi:

EROII MARTIRI NE ÎNDEAMNĂ SĂ FIM VREDNICI DE JERTFELE LOR

LA HERŢA CLOPOTELE ÎNVIERII A BĂTUT PENTRU MARTIRII NEAMULUI

 

FOTO/VIDEO | Ambasada României la Chișinău a marcat astăzi Ziua Eroilor, la Țiganca

De Ziua Eroilor// Veta Ghimpu Munteanu: „Hai, hai, munţi Carpaţi” (luptele de la Ţiganca ‘41)

 

 

Sursa material: Agenția BucPress și Radio Cernăuți

Sursa foto: Ziarul „Zorile Bucovinei” / Maria Toacă

Sursa video: Neamul Românesc / Vasile Rauț

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter