Scriitorul Aurelian Silvestru şi Bibliobusul au ajuns la copiii din stânga Nistrului


Campania Naţională „Copiii Moldovei citesc o carte” a ajuns la Molovata Nouă, raionul Dubăsari.

Singura cale de a ajunge din dreapta Nistrului aici este bacul plutitor. Reprezentanţii Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă” au călătorit cu acest mijloc de transport ca să ajungă la cititorul său, relatează Mesager.

Ajunşi la destinaţie, oaspeţii au mers la casa de cultură, unde a avut loc întâlnirea elevilor cu scriitorul Aurelian Silvestru, autorul romanului Şi tu eşti singur, propus spre lectură în cadrul campaniei naţionale „Copiii Moldovei citesc o carte”, ediţia 2015. Copiii au primit un set de cărţi de la invitatul-surpriză.

„Romanul este construit, dacă vreţi, pe războiul de pe Nistru. Dar nu despre război este vorba, este despre dragoste şi nicidecum despre singurătate. Nu aduc un omagiu singurătăţii. Dimpotrivă, îi ajut pe cei care sunt singuri să devină mai fericiţi”, a afirmat Aurelian Silvestru.

Şi directoarea Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă” a venit cu un lot de carte. „Să creşteţi cu ajutorul cărţii, numai cartea vă ajută să deveniţi ceea ce doriţi în viaţă”, a menționat Claudia Balaban, directoarea Bibliotecii „Ion Creangă”.

După întâlnirea de la casa de cultură, oaspeţii de la Chişinău au vizitat biblioteca din localitate.

Gazda, Valentina Vârlan, un mare animator al vieţii culturale din localitate, le-a vorbit despre avantajele de a  participa la programul „Novateca”. A fost apreciată expoziţia consacrată marilor personalităţi dar şi cea cu genericul „Transnistria în flăcări – o rană deschisă” dedicată martirilor din Molovata Nouă căzuţi în lupta pentru Independenţa Republicii Moldova.

În timp, ce maturii descopereau istoria satului la muzeul din localitate, micii cititori, dar şi unii părinţi au luat cu asalt biblioteca mobilă pe patru roţi. Au descoperit în rafturi cele mai frumoase cărţi, reviste, calculatoare, cărţi electronice, adevărate minunăţii, care le-au trezit gustul pentru lectură. Ei îi  îndeamnă şi pe alţi scriitori, oameni de cultură de la Chişinău să vină în localităţile din stânga Nistrului şi să le aducă cărţi.

Campania, organizată de Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă” este susţinută de Ministerul Culturii în cadrul programului de editare a cărţii naţionale.

 

Reportajul Silviei Hodorogea pentru Moldova 1 TV: Bibliobusul „Ion Creangă” a ajuns în premieră în stânga Nistrului 

 

 

 

Sursa material: ştiri TRM

Sursa foto: Clubul Tinerilor Bibliotecari

Sursa video: Moldova 1 TV

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter