Războiul de la Nistru continuă! Kazacii/miliţienii au împiedicat locuitorii din Corjova să-şi cinstească eroii…


Autorităţile separatiste de la Tiraspol continuă să intimideze participanţii la ceremoniile de comemorare a victimelor războiului de pe Nistru din localitatea Corjova.

Locuitorii comunei au fost forţaţi să renunţe la arborarea drapelului şi intonarea imnului de stat ale Republicii Moldova, fiind supravegheaţi de miliţia transnistreană, transmite Mesager.

Localnicii au spus că militarii trupelor de kazaci mergeau prin Corjova şi ameninţau pe cei care intenţionau să participe la eveniment. Locul desfăşurării evenimentelor erau împânzit de miliţieni.

Potrivit primarului de Corjova, Sergiu Orlov, circa 70 de milițieni s-au aflat duminică în localitate. Prin prezenţa lor, forţele paramilitare separatiste din regiune, i-au intimidat și astăzi pe locuitorii din Corjova.

După oficializarea slujbei de pomenire la Biserica din localitate, participanţii la ceremonie au mers să depună flori la cimitir, unde s-au ţinut câteva discursuri publice. În tot acest timp ei au fost escortaţi şi supravegheaţi de miliţie.

Locuitorii din Corjova sunt intimidaţi şi supuşi presiunilor nu doar în ziua de 2 martie, susţin experţii de la Promo-LEX. Aceştia se confruntă cu încălcări grave ale drepturilor omului aproape în fiecare zi, fapt pentru care în fiecare an numărul participanţilor la ceremonia de comemorare scade.

Amintim că şi în anii precedenţi în această zi drumurile din localitate erau blocate de autospeciale şi nu era permisă intrarea în localitate a maşinilor cu numere de înmatriculare moldoveneşti.

 

 

 

 

Sursa material: ştiri TRM

Sursa foto: Asociaţia Promo-Lex

Sursa video: www.trm.md

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter