Primăria Chişinău şi Dorin Chirtoacă au donat şcolilor din zona transnistreană mobilier şi calculatoare de 1.5 mln lei


Directorul Liceului românesc Lucian Blaga” din Tiraspol, Ion Iovcev, scrie cu bucurie pe una din reţelele de socializare:

A ajuns… a ajuns, în sfârşit, donaţia din partea Consiliului Municipal Chişinău pentru instituţiile cu predare în limba româna din stânga Nistrului, – şi la Liceul Teoretic din Tiraspol, da, a ajuns la liceul Lucian Blaga”!

Dl Iovcev mai, scrie, însă, că şi de această dată, au fost umiliţi de structurile anticonstituţionale de peste Nistru:

(…) Au fost supuşi umilinţei alături de noi – directorii liceelor Lucian Blaga”, Alexandru cel Bun”, Evrica”, gimnaziilor din Roghi si Thighina – şi însoţitorii bunuriilr donate (reprezentanţii Biroului de Integrare din RM, Primariei Chişinău şi DETS Chişinău). Principalul, însa, ca a ajuns! Elevii, părinţii şi profesorii vă mulţumesc din suflet, dle Primar, Dorin Chirtoaca!

Potrivit portalului Moldova.ORG, donaţia Primăriei mun. Chişinău în valoare de 1.5 mln lei constă în: mobilier pentru sălile de clasă, calculatoare (câte 15 pentru fiecare şcoală), proiectoare, laptopuri şi alte materiale tehnico-didactice, care vor contribui la asigurarea unui proces educaţional performant.

Cele opt şcoli beneficiare sunt: Liceele teoretice „Evrica” din Râbniţa, „Lucian Blaga” din Tiraspol, „Alexandru cel Bun” din Tighina, „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Grigoriopol, „Mihai Eminescu” din Dubăsari, gimnaziile din Roghi şi Corjova din Dubăsari, precum şi Şcoala-Internat pentru copiii orfani din Tighina.

 

Felicitări din suflet, dragi elevi, profesorişi părinţi!

Bravo, Primarului Dorin Chirtoacă, că a găsit bani pentru a vă sări în ajutor, avem nevoie de copii şi tineri deştepţi şi bine instruiţi ca să ne luăm pământurile înapoi!

 

 

Chirtoaca-donatie mobilier -clculatoare pentru scoliTrnsnistria-1-500px

Chirtoca-donatie mobilier -clculatoare pentru scoliTrnsnistria-2-500px

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chirtoaca-donatie mobilier -clculatoare pentru scoliTrnsnistria-5-500px

Chirtoaca-donatie mobilier -clculatoare pentru scoliTrnsnistria-3-500px

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa material: FlacăraTV / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: pagina fb Ion Iovcev

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter