Poeta Călina Trifan și Editura PRUT au lansat cartea de poezie „Arta războiului sau Pauză de respiraţie”


Readuce în circuit memoria fratelui decedat în războiul din Afganistan, dar şi a tuturor tinerilor sacrificaţi atunci de regimul sovietic, vorbim despre poeta Călina Trifan şi noua ei carte „Arta războiului sau Pauză de respiraţie”. Dincolo de mesajul dramatic al poeziei, cititorii vor descoperi şi multă dragoste de viaţă, de oameni.

Mereu receptivă la tot ce face să vibreze sufletele oamenilor: durere, bucurie, înălţare, Călina Trifan a consacrat această nouă carte fratelui care nu s-a întors acasă din Afganistan.

„Este poate un subiect dureros, dar memoria societăţii, ştim că este festivă şi atât timp cât cineva îşi aduce aminte de aceşti tineri sacrificaţi de regimul sovietic, atât ei trăiesc”, a declarat autoarea cărţii.

 

 

 

Primii cititori ai cărţii sunt de obicei confraţii de condei, criticii literari, care au spus că tema abordată cu atâta sensibilitate de Călina Trifan este mereu actuală.

„E o carte despre războiul din Afganistan din perioada sovietică, pe de o parte, şi, probabil, e o carte despre toate războaiele lumii, despre faptul cum ne raportăm la acea durere a pierderii fiilor. Cartea nu e deloc declarativă, patriotardă, e despre viaţă şi moarte, despre acei tineri care în mod absurd au plecat şi nu s-au mai întors”, a precizat Maria Pilchin, critic literar.

 

 

 

Poetul Vasile Romanciuc a menţionat că, prin cartea „Arta războiului sau Pauză de respiraţie” Călina Trifan îşi citeşte într-un fel sufletul.

„E o carte plină de dragoste, de viaţă, pentru că cei care s-au stins la 18-19 ani iubeau viaţa”, a menţionat Călina Trifan la lansarea volumului de versuri, organizată în 25 mai 2019.

Volumul „Arta războiului sau Pauză de respiraţie” a apărut cu susţinerea Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării în Programul pentru editarea cărţii naţionale.

 

 

Reportajul telejurnalistei Silvia Hodorogea pentru Moldova 1 TV

 

 

 

 

Flacăra TV & Film recomandă şi:

Cronică la cartea de dialoguri a Călinei Trifan, premiată de Uniunea Scriitorilor

Omagiul Flacăra Film adus cinePoetului Gheorghe Vodă, care ne-a învăţat „Viaţa pe nemâncate”

Bravo AȘM că nu-l uită pe Omul bun Andrei Lupan, temerarul inițiator al Aleii Clasicilor din Chișinău

 

 

Sursa material: Silvia Hodorogea

Sursa foto: capturi video

Sursa video: Moldova 1 TV

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter