Guvernul României a alocat 1,1 milioane de lei pentru restaurarea Casei „Aron Pumnul” din Cernăuţi


Guvernul României a alocat suma de 1,1 milioane de lei pentru refacerea Casei „Aron Pumnul” din Cernăuţi. Banii provin din fondul de rezervă al Guvernului şi au fost transferaţi Ministerului de Externe pentru sprijinirea programelor din diasporă, informează News Bucovina.

Potrivit sursei, Victor Ponta a anunţat că sunt foarte multe proiecte în regiunea Cernăuţi care ar putea fi finanţate pentru sprijinirea păstrării identităţii culturale, religioase şi educaţionale a populaţiei de români din zonă.

În timpul vizitei întreprinse la Cernăuţi săptămâna trecută premierul român a vizitat Casa „Aron Pumnul” şi a văzut stadiul de degradare în care se află, menţionând că şi bustul lui Eminescu din curtea casei trebuie reparat.

Reamintim că, fiind vineri, 7 noiembrie 2014, la Cernăuţi, premierul român a comunicat că situaţia românilor din nordul Bucovinei trebuie îmbunătăţită în cadrul colaborării ucraineano-române, or, ambele state sunt interesate în respectarea drepturilor minorităţilor naţionale în baza standardelor şi normelor europene.

 

Sursa material: portalul BucPress Cernăuţi

Sursa foto/video: www.bucpress.eu

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor
Flag Counter