General american: Trupele ruseşti sunt în Transnistria pentru a împiedica Moldova să se orienteze spre Vest


Moldova este una dintre tarile de care Rusia este interesata, a avertizat comandatul trupelor NATO in Europa, generalul american Philip Breedlove, potrivit AFP.

„Ceea ce trebuie supravegheat sunt locurile unde o campanie puternica mediatica” sustinuta de Rusia „este in curs de a fi pusa in practica”, a afirmat cel mai inalt grad american, care comanda si fortele americane din Europa, in cadrul unei audieri in Congres.

„Este ceea ce se intampla in special in Moldova”, a continuat el. Moldova are acum un guvern pro-occidental si „exista trupe rusesti in Transnistria care sunt acolo pentru a impiedica Moldova sa se orienteze spre Vest„, a reamintit el. 

Dar generalul Breedlove a subliniat ca pentru moment Ucraina ramane tinta cea mai evidenta a Rusiei.

„Cred ca nimeni nu poate fi sigur ca Vladimir Putin si-a indeplinit (deja) obiectivele” in ceea ce priveste aceasta tara, a declarat el. 

Generalul Breedlove nu a detaliat optiunile propuse presedintelui Barack Obama in ceea ce priveste o eventuala inarmare a Ucrainei.

„Aceasta discutie este foarte importanta”, iar impotriva Rusiei trebuie utilizate toate mijloacele de presiune simultan, militare, economice si de contra-propaganda, a subliniat acesta.

 

 

Sursa material: Hotnews

Sursa foto: Exclusiv News

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter