Eminescu cinstit în orașul adolescenței sale, la Cernăuți // VIDEO


În data de 15 ianuarie 2017, de Ziua Culturii Naționale Române, la Cernăuți s-au desfășurat o serie de manifestări culturale, fiind marcată, astfel, data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu.

Programul manifestărilor culturale a inclus depuneri de flori la Bustul lui Mihai Eminescu, Casa „Aron Pumnul” și la monumentul lui Mihai Eminescu din centrul oraşului Cernăuţi.

Au urmat concursul de recitare a operei eminesciene, organizat de Societatea Scriitorilor Români din Cernăuți, cu participarea elevilor de la școlile cu predare în limba română din regiunea Cernăuți, recitalul Cu Eminescu în suflet, organizat la Şcoala Populară de Artă şi Civilizaţie Românească Cernăuţi din cadrul Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi și o masă rotundă cu tema Eminescu, poet al ființei, la sediul Societății pentru Cultură Română „Mihai Eminescu” din Regiunea Cernăuți.

 

Cernauti Ziua Culturii Nationale-grup Casa Aron Pumnul-15 ian 2017

 

Ziua Culturii Naționale Române la Cernăuți s-a încheiat cu o seară de romanţe pe versuri de Mihai Eminescu, în incinta Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi, potrivit BucPress.

Merită menționat faptul că la depunerea de flori întru memoria celui mai mare poet român au participat și reprezentanții autorităților ucrainene locale. Este vorba de guvernatorul regiunii Cernăuți, Oleksandr Fișciuk, președintele Consiliului Regional, Ion Muntean și primarul de Cernăuți, Oleksii Kaspruk, dar și Președintele consiliului județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a felicitat asociațiile culturale, care luptă pentru identitatea românească din Ucraina și păstrarea limbii lui Eminescu (video AICI).

Doamna Eleonora Moldova, consul general al României la Cernăuți, a comunicat că este important ca Eminescu să fie astăzi promovat în mediul generației tinere, să fie cunoscut în rândul generațiilor viitoare de români din Cernăuți. „În unitate putem fi mai demni, mai dârji, mai europeni – așa cum ne-a învățat Eminescu în ceea ce privește promovarea și cultivarea spiritului românesc” – a spus Eleonora Moldovan.

 

Cernauti Ziua Culturii Nationale-grup-15 ian 2017

 

Mai jos puteți urmări reportaje de Grosu-Film și BucPress TV de la ceremonia depunerii de flori la monumentul lui Mihai Eminescu, ceremonie moderată de Vasile Bâcu, președintele Societății pentru Cultură Românească „Mihai Eminescu” din Cernăuți.

 

Eminescu Cernăuți / Емінеску Чернівці – 15 01 2017

BucPress TV – dna Eleonora Moldovan Consul General la statuia lui Eminescu din Cernăuţi

BucPress TV – Silviu Ponoran primarul de Zlatna la Zilele Eminescu la Cernăuţi

 

 

 

Flacăra TV recomandă şi:

La Herţa, regiunea Cernăuți, a avut loc un recital de poezie eminesciană

Ziua culturii naționale a fost marcată la Biserica Albă, regiunea Transcarpatia

 

 

Sursa material: BucPress.eu

Sursa foto: Nicolae Hauca

Sursa video: BucPress.eu / Grosu-Film

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (2)

  1. […] Eminescu cinstit în orașul adolescenței sale, la Cernăuți // VIDEO […]

  2. […] TV & Film recomandă şi: 2017 // Eminescu cinstit în orașul adolescenței sale, la Cernăuți // VIDEO 2017 // La Herţa, regiunea Cernăuți, a avut loc un recital de poezie eminesciană 2017 // Ziua […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter