Eminescu a primit flori și la Odesa, oraș pe care l-ar fi vizitat cândva, trecând prin gara Chișinău…


Poetul poeților Mihai Eminescu a fost omagiat și la Odesa, oraș pe care, potrivit mai multor eminescologi, l-a vizitat autorul Luceafărului în ultimii ani ai vieții sale, trecând prin gara Chișinău…

Manifestările prilejuite de Ziua Culturii Naționale și data nașterii genialului poet au fost organizate de  Consulatul General al României la Odesa.

La bustul EMINESCU de la Consulatul românesc au depus flori atât de conaționalii noștri din România și sudul Basarabiei, cât și reprezentanții administrației locale și regionale ai statului ucrainean.

Într-un comunicat al Consulatului General al României la Odesa se arată că-n 12 ianuarie, la Bibilioteca centrală „Ivano Franko” din Odesa a avut loc un recital literar-muzical din opera eminesciană în limbile română, ucraineană şi rusă. Au fost interpretate creații ale compozitorilor Gerorge Enescu și Viorel Cosma. Publicul a urmărit, totodată, fotografii și filme despre România pitorească.

Personalitatea complexă a scriitorului și publicistului Mihai Eminescu a fost evocată de consulul român, Emil Rapcea, scriitorul Vadim Bacinski, redactor-șef al publicației de limbă română din sudul Ucrainei SUD-VEST, prof. Veaceslav Kushnir, decanul Facultății de Istorie al Universității de Stat „I. Mecinikov”, Natalia Klykova, directoarea Bibliotecii Centrale din Odesa.

 

Eminescu omagiat la Odesa-foto de grup la bustul poetului-12 ian 2017

 

 

Flacăra TV recomandă şi:

Eminescu cinstit în orașul adolescenței sale, la Cernăuți // VIDEO

Eminescu omagiat la Odesa – poezie, muzică şi premii pentru elevii români din Sudul Basarabiei

Eminescu cinstit la Odesa, prin lansarea cărţii „…Irosit printre ruşi” de Vadim Bacinschi

 

 

Sursa material: Flacăra TV & Film

Sursa foto: Consulatul General al României la Odesa

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter