Dacă „pravoslavnicii” n-ar fi terorişti, s-ar numi oameni! Au vandalizat simbolurile sacre din curtea Bisericii Corjova


Provocări la Corjova! A fost vandalizat bustul lui Ştefan cel Mare din localitate.

În această noapte în satul Corjova, raionul Dubăsari, persoane necunoscute au vandalizat bustul lui Ştefan cel Mare, care se afla pe teritoriul Bisericii din localitate.

Totodată, acestea au deteriorat automobilul preotului din localitate, vandalizând, totodată, exponatele dintr-un mic muzeu istoric aflat pe teritoriul Bisericii.

Corjova-bustul lui stefan cel maredin curtea Bisericii-dubasari.mdValeriu Miţul, ex-primar de Corjova, a declarat pentru Moldova.ORG că bustul lui Ştefan cel Mare a fost dat jos şi deteriorat. „Sticlele de la maşina preotului din sat au fost sparte, probabil, au aruncat cu pietre în aceasta. De asemenea, pe teritoriul Bisericii se mai afla şi un mic muzeu, complex istoric, de unde astă noapte au fost scoase exponatele şi aruncate în drum”, a relatat Valeriu Miţul.

În opinia ex-primarului, infractorii cel mai probabil sunt nişte „prieteni”, cărora nu le-ar fi plăcut că preotul din sat a oficiat la 1 martie o slujbă în memoria persoanelor decedate pentru Independenţa Republicii Moldova. „Au scuipat în suflet, în tot ce avem mai sfânt”, a menţionat Miţul.

În aceste clipe Poliția Republicii Moldova cercetează cazul, aflându-se la locul faptei.

 

 

Sursa material: Moldova.ORG / Diana Preaşcă

Sursa foto: www.dubasari.md

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter