Concurs! UE ajută tinerii din raioanele de-a lungul Nistrului să-şi deschidă o afacere proprie


Tinerii din cele 9 raioane din Zona de Securitate – Florești, Șoldănești, Rezina, Orhei, Criuleni, Dubăsari, Anenii Noi, Căușeni și Ștefan Vodă, inclusiv cei plecați la muncă peste hotare, interesați de dezvoltarea unei afaceri, pot depune cereri de finanțare a proiectelor prin programul „Crearea oportunităților ocupaționale prin susținerea tinerilor din zona de securitate în crearea unei afaceri”.

Pentru început, 75 de candidați selectați, vor beneficia de o serie de instruiri intensive cu privire la cerințele față de întocmirea unui plan de afaceri.

Cele mai bune 15 idei selectate vor beneficia ulterior de sprijin în finalizarea planului de afaceri, asistență consultativă permanentă, precum și un grant în valoare de 10,000-15,000 USD pentru afacerea sa (5 granturi de până la 15,000 și 10 granturi de până la 10,000 USD). Fiecare beneficiar de grant va veni cu cel puțin 10% contribuție proprie, care va fi îndreptată spre achiziționarea de echipamente și bunuri necesare, precum și alte costuri relevante în conformitate cu planul de afaceri.

Programul “Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” este finanțat de Uniunea Europeană și este implementat de PNUD Moldova. Obiectivul general al Programului este de a contribui la dezvoltarea unui climat de încredere și cooperare de-a lungul râului Nistru, generând noi perspective asupra intereselor comune și a unui viitor comun pentru oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului, astfel ca să răspundă nevoilor de dezvoltare.

   harta-moldova-raioane-324x400

 

Sursa material: Timp Românesc

Sursa foto: TRM

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter