Câte 1229,68 lei de hectar pentru ţăranii care au terenuri acaparate de separatiştii de la Tiraspol


Cabinetul de miniştri în exerciţiu a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, 16 decembrie 2015, hotărârea cu privire la acordarea unor plăți directe proprietarilor de terenuri agricole amplasate după traseul Rîbnița-Tiraspol, pentru anul 2015.

Plățile directe vor fi achitate de către Consiliul raional Dubăsari, după examinarea solicitărilor potențialilor beneficiari, în condiţii de transparenţă şi echitate şi în coordonare cu Cancelaria de Stat şi Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Mărimea plăţilor va fi de 1229,68 de lei per hectar. În acest scop, din fondul de rezervă al Guvernului, au fost alocate 7,98 de milioane de lei.

Terenuri agricole cu suprafața de 6494,80 ha, amplasate după traseul Rîbnița-Tiraspol, se află în proprietatea a 5561 de beneficiari rezidenți ai comunelor Cocieri, Coșnița, Doroțcaia, Molovata Nouă și Pârâta din raionul Dubăsari. Proprietarii nu le pot prelucra ca urmare a acțiunilor întreprinse de către reprezentanții structurilor de la Tiraspol, care le-au interzis accesul la aceste terenuri.

 

 

Sursa material: Guvernul R. Moldova

Sursa foto: Tribuna

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter