Când teroriştii din Tiraspol n-au ce mânca, recurg la şantaj: reţinerea dnei Cercavschi, director al Liceului din Grigoriopol


Directoarea Liceului cu predare în limba română din Grigoriopol, Eleonora Cercavschi, a fost reţinută la postul de trecere instalat ilegal de reprezentanţii regimului separatist.

Miliţienii transnistreni au invocat că plăcuţa de înmatriculare din spatele maşinii ar fi contrafăcută.

Juriştii consideră că această acţiune este o încercare de a perturba activitatea şcolilor cu predare în limba română din stânga Nistrului, relatează Mesager.

În timp ce se îndrepta spre liceul din satul Doroţcaia, Eleonora Cercavschi a fost reţinută la aşa-numitul post de control. După două ore, ea a fost lăsată să plece acasă, însă maşina a rămas fără plăcuţele de înmatriculare, care au fost ridicate de vameşii transnistreni. Directoarea spune că miliţienii au ameninţat-o în repetate rânduri.

„Probabil se aşteaptă noi persecuţii, mai ales că se apropie sfârşitul anului şcolar. Această acuzare nu este justificată, deoarece directoarea a trecut permanent cu acest autoturism, mai ales că a avut şi o deplasare în Ucraina. Considerăm că această acţiune este o formă de persecuţie îndreptată asupra directorilor din şcolile cu predare în limba română”, susține Alexandru Zubco, jurist, Promo-LEX.

Autorităţile constituţionale de la Chişinău spun că au întreprins toate măsurile necesare de aplanare a conflictului. „Imediat noi am sensibilizat şi am atenționat organele de poliţie, în particular comisariatul din Dubăsari. A fost trimis un echipaj de poliţie la faţa locului pentru a vedea ce se întâmplă. S-a contactat şi cu copreşedintele Comisiei Unificate de Control din partea regiunii transnistrene”, afirmă Gheorghe BĂLAN, șeful Biroului pentru Reintegrare.

Directoarea instituţiei a depus o plângere la Inspectoratul de Poliţie din Dubăsari. 

 

 

 

 

Sursa material: ştiri TRM

Sursa foto: captură videoAntena3 TV

Sursa video: www.trm.md

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter