ANTEM-org Chișinău va ajută să învățați Limba Română fără bani, prin tel. mobil și tabletă


Limba română devine accesibilă celor care vor sa o cunoască sau să-şi aprofundeze cunoştinţele, graţie tehnologiilor digitale. O aplicaţie mobilă în acest sens – ,,Învăţăm limba română. Ghid de conversaţie” – ce va permite studierea limbii române la distanţă, a fost lansată în 3 noiembrie 2017, la Chişinău, de către Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Potrivit directoarei Asociaţiei, Lucia Cucu, aplicația mobilă conține 15 termeni de conversație, unde sunt incluse peste 600 de modele de vorbire pentru comunicarea zilnică.

 

1-ANTEM-lansare aplicatie mobila studiere Limba Romana-screen de pe site-3 nov 2017

 

„Aplicația mobilă este un nou model de învățare a limbii române pe care o propunem tuturor celor care vor să învețe limba română. Este cu traducere în limba rusă și în limba engleză. Putem spune aici că cei care cunosc limba română pot să-și perfecționeze și limba engleză, și limba rusă. După ce sunt prezentate cele 600 de modele vorbire, sunt exerciții de consolidare a expresiilor pe care le-am învățat în temele de conversație”, a declarat Lucia Cucu.

 

2-ANTEM-lansare aplicatie mobila studiere Limba Romana-3 nov 2017

 

Potrivit ei, aplicaţia a fost deja accesată de circa 150 de persoane, unele din afara țării.

Noua metodă de studiere a limbii române a fost elaborată cu susținerea financiară a Programului anual de Granturi pentru sectorul de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în cadrul proiectului Diversificarea accesului la educație a tinerilor prin instruire la distanță.

Aplicaţia mobilă a ghidului de conversație este destinată vorbitorilor de alte limbi și este realizată într-o tehnologie modernă care permite însușirea și exersarea unor modele de vorbire în română pentru a fi utilizate în situații de zi cu zi.

 

 Reportajul colegei Silvia Hodorgea pentru Televiziunea Națională

 

 

3-ANTEM-lansare aplicatie mobila studiere Limba Romana-screen de pe site-3 nov 2017

 

 

Flacăra TV & Film recomandă şi:

Radio Cernăuți: Limba română poate fi învățată foarte ușor cu ajutorul unei aplicații mobile (VIDEO)

Interviu// Larisa Verdeș – Adriana Beniuc despre programul ANTEM „Învăţăm româna la distanţă”

Conferință ANTEM// Peste 1200 tineri alolingvi au învățat Româna la distanță prin E-learning

ANTEM lansează mai multe cărți, CD-uri, care-i ajută pe copiii vorbitori de alte limbi să-nvețe Limba Română

Fapte concrete de la ANTEM şi OSCE: limba română va fi studiată de 700 alolingvi, inclusiv din Transnistria

La Gala TVR Moldova au fost acordate 10 Premii de Excelenţă. Cine sunt laureaţii?

 

 

Sursa material: TRM.md

Sursa foto: ANTEM

Sursa video: Moldova 1 TV / Flacăra TV

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentariu (1)

  1. […] ANTEM-org Chișinău vă ajută să învățați Limba Română fără bani, prin tel. mobil și tab… Radio Cernăuți: Limba română poate fi învățată foarte ușor cu ajutorul unei aplicații mobile (VIDEO) Interviu// Larisa Verdeș – Adriana Beniuc despre programul ANTEM „Învăţăm româna la distanţă” Conferință ANTEM// Peste 1200 tineri alolingvi au învățat Româna la distanță prin E-learning […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter