Conferință ANTEM// Peste 1200 tineri alolingvi au învățat Româna la distanță prin E-learning


Există la Chișinău o organizație obștească, fondată de oameni înțelepți și onești, care mai bine de 10 ani realizează ceea ce ar trebui să facă, în fond, statul: îi ajută să învețe Limba Română pe reprezentanții minorităților naționale, dar și pe străinii care doresc sa cunoască mai bine R. Moldova și România.

Numele acestei organizații este Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM), premiată în 2015 de TVR Moldova pentru Promovarea Limbii Române, care are plăcerea să ne invite vineri, 23 decembrie 2016, ora 10.00, la Conferinţa de bilanţ al proiectului „Româna la distanță – oportunitate de integrare socioprofesională pentru tinerii din Republica Moldova”, realizat în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului al R. Moldova.

În cadrul acestui program tinerii alogeni pot învăța la distanță Limba Română, în mod GRATUIT, prin intermediul platformei e-learning invat.antem.org.

Elementul de noutate al anului 2016 e că platforma a creat și lansat un nou modul de instruire – Româna pentru jurnaliști și specialiști de relații publice destinat tinerilor angajaţi sau viitori specialişti în domeniu. Platforma include, de asemenea, nivelele de instruire A1-A2, B1, B2 şi C1, conform Cadrului European Comun de Referinţă pentru Limbi.

Potrivit ANTEM, programul Învățăm Româna la distanță a fost inițiat în 2012, cu suportul financiar al Ministerului Tineretului și Sportului al R. Moldova. Pe parcursul a 5 ani, ANTEM a reușit să dezvolte 7 module de învățare a limbii române la distanță, începând cu nivelul A1-A2 până la nivelul C1, atât pentru începători, cât și pentru cei cu nivel avansat și pe categorii profesionale, precum: specialiști în educație, administrare publică, asistență socială, PR și jurnalism. Până în prezent, de acest program au beneficiat peste 1200 de persoane, inclusiv cetățeni străini.

La eveniment au fost invitaţi Victor Zubcu, ministrul Tineretului şi Sportului al RM; Traian Țurcanu, șef al Biroului național UNHCR Moldova; Alexandra Barbăneagră, vicerector UPS „Ion Creangă”; Olga Coptu, șef al Biroului pentru Relații cu Diaspora; Ludmila Burlaca, șef direcție la Biroul Relaţii Interetnice; Eugenia Mandaji, șef DGETS Taraclia; metodiști, experţi ANTEM, tutori şi cursanţi.

 

antem-romana-la-distantza-conferinta-de-bilant-23-dec-2016

 

 

Flacăra TV recomandă şi:

ANTEM lansează mai multe cărți, CD-uri, care-i ajută pe copiii vorbitori de alte limbi să-nvețe Limba Română

Fapte concrete de la ANTEM şi OSCE: limba română va fi studiată de 700 alolingvi, inclusiv din Transnistria

La Gala TVR Moldova au fost acordate 10 Premii de Excelenţă. Cine sunt laureaţii?

 

ANTEM oferă peste 500 de materiale didactice pentru învățarea simultană a limbilor română și găgăuză pentru copiii din Găgăuzia și părinții acestora

ANTEM vine cu o nouă ofertă de materiale didactice pentru învățarea simultană a limbilor română și găgăuză pentru copiii din Găgăuzia și părinții acestora.

Jurnaliștii și specialiștii PR alolingvi din RM, beneficiari ai programului gratuit de studiere la distanță a limbii române

 

 

Sursa material: Flacăra TV / Luminița Dumbrăveanu

Sursa foto: ANTEM

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (2)

  1. […] Conferință ANTEM// Peste 1200 tineri alolingvi au învățat Româna la distanță prin E-learning […]

  2. […] Conferință ANTEM// Peste 1200 tineri alolingvi au învățat Româna la distanță prin E-learning […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter