Ziarul Naţional: TATĂL Sofiei Rotaru şi TRICOLORUL din grădina lui (interviul cu Mihail Rotaru pe Flacăra TV)


Adusă anul trecut în R. Moldova de prorusul Renato Usatîi să cânte în campania electorală a acestuia, Sofia Rotaru îşi trage rădăcinile din satul Marşineţ, regiunea Cernăuţi, Ucraina, iar acasă a fost educată în spiritul valorilor româneşti.

Cel puţin, părinţii săi vorbeau acasă numai româneşte, iar tatăl ei, Mihail Rotaru, avea în grădină, în august 1999, o umbrelă în culorile tricolorului.

Într-un interviu acordat în august 1999 jurnalistei Luminiţa Dumbrăveanu pentru emisiunea „Focul din vatră” de la Radio Moldova, Mihail Rotaru, atunci în vârstă de 81 de ani, spunea că la ei în sat „toţi sunt moldoveni”, iar mama Sofiei Rotaru nu ştia nici ruseşte, nici limba ucraineană.

 

Sofia Rotaru-image.com„La noi în sat se vorbeşte numai româneşte. Sofia aici a învăţat şi când vine acasă vorbeşte cu neamurile, cu sătenii numai în română”, spunea tatăl interpretei, care a crescut şase copii, patru fete şi doi băieţi.

Potrivit lui, când era acasă în sat, Sofiei Rotaru îi plăceau foarte mult cântecele Mariei Tănase şi ale Ioanei Radu.

Tatăl se declara foarte mândru de fata lui şi de primirea de care avea parte la Chişinău. „Dacă rămânea la Chişinău, mai repede creştea. Moldovenii tare o iubeau pe ea”, zice Mihail Rotaru la un moment dat în interviu.

 

Emisiunea integrală, în care Sofia Rotaru vorbeşte inclusiv în limba română, poate fi ascultată AICI

 

 

Sursa material: Ziarul Naţional Chişinău

Sursa foto: FlacăraTV / www.images.com

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentariu (1)

  1. […] Ziarul Naţional: TATĂL Sofiei Rotaru şi TRICOLORUL din grădina lui (interviul cu Mihail Rotaru p… […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter