Un bust al lui Mihai Eminescu va fi inaugurat la Apșa de Mijloc, Transcarpatia


Membrii Euroclubului de pe lângă școala din Apșa de Mijloc (Transcarpatia, Ucraina) pregătesc o nouă acțiune inedită, o șezătoare culturală, în care profesori, elevi și invitați din afara școlii, îi vor omagia pe Mihai Eminescu. Aceasta este a patra șezătoare organizată de Euroclub, însă se anunță a fi una mai specială decât celelalte, – scrie TOCpress

Intitulată Sub steaua lui Eminescu, manifestarea va avea loc pe 15 iunie 2016, începând cu ora 15:00, când va fi dezvelit bustul poetului Mihai Eminescu, o lucrare realizată de artistul Claudiu Parotă și donată Apșei de Mijloc de Asociația Convergențe Europene (ACE) din București.

Evenimentul va fi urmat de discuții despre Eminescu, în incinta Euroclubului din cadrul școlii, iar cei prezenți vor avea ocazia să asculte romanțe pe versurile poetului și poezii eminesciene recitate atât în română, cât și în ucraineană sau alte limbi străine.

De asemenea, vor fi înmânate premiile câștigătorilor regionali ai concursului Identitate românească în context european, organizat la sfârșitul anului trecut de ACE, Eurocentrica și Centrul Român pentru Inițiativă Socială. La eveniment vor fi prezenți membri ai comunității din Apșa de Mijloc și din satele vecine, profesori, elevi, studenți, o delegație de la București și reprezentanți ai corpului diplomatic al României în Ucraina.

Potrivit sursei, manifestarea de la Apșa de Mijloc este organizată de Euroclubul din cadrul școlii din localitate, cu sprijinul Consulatului General al României la Cernăuți, în parteneriat cu Asociația Convergențe Europene din București.

 

 

Sursa material: Radio Cernăuţi

Sursa foto: BucPress.eu

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter