Jud. Suceava şi reg. Cernăuţi vor avea alte 13 proiecte comune cu finanţare europeană


Autoritățile din judeţul Suceava și cele din regiunea Cernăuți, au stabilit calendarul de acțiuni comune pentru perioada următoare, în cadrul unei întâlniri care a avut loc recent în punctul de trecere a frontierei Siret, – scrie Monitorul de Suceava.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, în cadrul reuniunii, s-a discutat despre modernizarea punctelor de trecere a frontierei și s-a făcut o analiză a stadiului proiectelor comune aflate în derulare.

Am făcut o analiză cu privire la finalizarea a patru proiecte europene comune realizate prin Programul Operațional Comun 2007 – 2014 și am discutat despre cele 13 proiecte pe care am convenit să le susținem împreună în actualul exercițiu financiar, pentru care se așteaptă de la Guvern apariția ghidurilor de finanțare”, a explicat Flutur.

Acesta a adăugat că s-a convenit pregătirea unei ședințe comune în luna septembrie 2017, la Cernăuți, după ce, anul trecut, Consiliul Județean Suceava și Consiliul Regional Cernăuți s-au reunit în ședință comună la Suceava.

„Încercăm ca, până atunci, să continuăm și să intensificăm demersurile în vederea modernizării coridorului care leagă Bucureștiul de Varșovia prin Suceava-Siret-Cernăuți și Lvov și în acest sens am venit cu încă o propunere, și anume să avem o întâlnire a regiunilor din România, Ucraina și Polonia, prin care ar urma să treacă această rută rapidă și să facem front comun pentru acest proiect”, a mai spus Gheorghe Flutur, citat de Monitorul de Suceava.

 

  

Sursa material: Radio Cernăuţi / BucPress.eu

Sursa foto: Monitorul de Suceava

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter