FlacăraTV.md împlineşte 1 an de la lansarea LIVE la TV Naţională din Chişinău


Dragi prieteni,

acum un an, la 2 decembrie 2014, ora 18.00, trăiam cele mai sfâşietoare emoţii de pe lume, eram invitată la Televiziunea Naţională de la Chişinău, emisiunea Cine vine la noi?, pentru a lansa această web-platformă de Unitate Naţională atât pe Internet, cât şi pe micul ecran, adică ÎN DIRECT la TV, cu numărătoare inversă şi semnalele Basarabie, nu plânge! ale cântecului Auricăi Basarabeanca, ce răsună aici, la fiece oră exactă.

Era ceva în premieră nu doar pentru mine şi Studioul Flacăra TV & Film, care creasem site-ul, dar şi pentru colegii de la TVM, prezentatoarea Gloria Gorceag şi regizorul Doru Guţu, împreună cu echipa sa de ingineri şi asistenţi.

Aveam emoţii şi pentru că 1.) e o creaţie deosebit de complexă sub aspect tehnic şi, după un an de muncă împreună cu tinerii Valentin Curcă – webdesigner şi Dumitru Merşalov – programator, site-ul urma să fie văzut de toată lumea, inclusiv defectele inerente procesului, apoi, pentru că  2.) era un nou domeniu necunoscut mie, pe care doream să-l înţeleg şi să-l cuceresc – activitatea de creaţie pe Internet.

Ce-am reuşit şi ce nu prea într-un an de emisie pe Internet, rămâne să judecaţi dvs, vizitatorii noştri zilnici. Vă rog, însă, să ţineţi cont că această platformă web – extrem de scumpă – a fost creată cu eforturi proprii, fără nicio remunerare a muncii de doi ani, fără publicitate comercială, fără niciun proiect sau ajutor de la guvernele din Chişinău şi Bucureşti, care, în fond, ele ar fi trebuit să facă o asemenea promovare a Valorilor Naţionale pentru stoparea degradării galopante a societăţii româneşti de pe ambele maluri ale Prutului… Da’ de unde?! E mai uşor să conduci o masă de oameni rătăcită, disperată, prostită, abrutizată din cauza sărăciei şi a grijilor materiale zilnice…

Noi, însă, nu ne-am dat bătuţi, AM REUŞIT să răzbatem, să răspândim lumina cunoştinţelor până acum şi VOM REUŞI şi de-acum încolo, cu ajutorul Domnului şi al oamenilor de treabă din Moldova şi SUA.

 

Iată ce scria FlacăraTV acum un an, după lansare, totul rămâne valabil:

“La Chişinău, S-A APRINS, TOTUŞI, Flacăra Dreptăţii noastre istorice!… pentru a Înfăptui ce-am început în 1989! – Acesta ar fi pe scurt obiectivul FlacaraTV & Film, formulat din îmbinarea celor două sloganuri principale afişate pe pagina de start a platformei web.

FlacăraTV s-a aprins la TVM şi a început să răspândească lumină, adevăr şi dreptate în contextul Zilei Marii Uniri marcată la 1 Decembrie – sărbătoarea românilor de pretutindeni, or, site-ul www.flacaratv.md, la fel ca şi filmele noastre, este gândit de la bun început ca o platformă de Unitate Naţională şi de promovare, popularizare Acasă şi în Lume, în câteva limbi, a valorilor autentice şi personalităţilor cele mai luminate ale Neamului nostru vrednic.” 

Întreg articolul privind lansarea şi scopurile noastre poate fi citit AICI

 

FlacăraTV.md – website lansat LIVE la TV Naţională, Chişinău, 2 decembrie 2014

 

 

ASTĂZI, după două atacuri cybernetice puternice – unul imediat după lansare, înainte de Revelion 2015, altul, recent, pe 18 noiembrie 2015 – site-ul FlacăraTV stă bine pe picioare, este tot mai securizat. Avem circa 2000 de vizitatori unici pe zi şi ceea ce mă bucură enorm este că aceşti prieteni ai Flacăra sunt în mare parte din Diasporă, inclusiv Canada şi SUA, deci, oameni deştepţi, harnici, pragmatici, patrioţi care au fost nevoiţi să părăsească Moldova şi România, dar care vor să se întoarcă, iar noi îi ajutăm, le pregătim terenul, Diaspora fiind una dintre marile noastre preocupări şi nu de azi, şi nici de ieri, că-i la modă

În context, ţin să împărtăşesc o mare descoperire… La subsolul paginii de start www.flacaratv.md am încorporat de câteva luni sistemul Live Traffic Feed, care ne arată ţările şi oraşele de unde suntem accesaţi şi citiţi. Nu-mi venea a crede că avem 63 de cititori înFLACARAţi în Brazilia. Trăiască Naţia!, ar chiui de bucurie Eminescu…

Fiindcă-i zi de sărbătoare pentru noi, anunţăm cu bucurie pe cei din Diasporă, dar şi de-Acasă, că, în câteva zile, vor putea accesa calitativ site-ul Flacăra TV & Film pe telefoanele mobile şi tablete.

Cu aceste aplicaţii inteligente încheiem cea de-a doua etapă tehnică, din trei, a lansării şi promovării platformei de Unitate Naţională FlacăraTV. Urmează muncă, multă muncă pi dijeaba şi marea surpriză, care-i va îmbogăţi pe toţi ce-i de-un crez, cu sufletul curat şi mintea ageră pusă-n slujba Naţiunii…

MULŢUMESC încă o dată tuturor oamenilor de treabă care m-au ajutat în faptă concretă, cu puţinul lor avut personal – la filmele documentare, la videoCLIPuri, dar şi la crearea acestui site – şi promit să nu-i dezamăgesc nici de-acum încolo, dimpotrivă, să-i fac să aibă cândva un prilej în plus de bucurie.

MULŢUMESC şi partenerilor care promovează cu bună-credinţă platforma FlacăraTV pe site-urile lor: Moldova.ORG, Academia de Ştiinţe a Moldovei, BucPress.eu, Comunitatea Moldovenilor din Quebec, RadioTV Unirea ş.a.

MULŢUMESC dvs, cititorilor / vizitatorilor, că sunteţi din ce în ce mai mulţi, transmiteţi, vă rog, Flacăra şi prietenilor, rudelor, vecinilor.

 

Aşadar, la Chişinău, S-A APRINS Flacăra Dreptăţii noastre istorice!… pentru a Înfăptui ce-am început în 1989!

Cu Dumnezeu înainte!

 

Luminiţa Dumbrăveanu,

scriitoare, scenaristă

director al Studioului Flacăra TV & Film

 

 

A se vedea şi:

PREMIERĂ la TVM: Lansarea LIVE a site-ului Studioului FlacaraTV & Film Chişinău – www.flacaratv.md

Comunicat. FlacăraTV online a fost victima unui atac cybernetic. Bine aţi (re)venit pe site!

Platforma de Unitate Naţională – FlacăraTV online împlineşte astăzi o lună de la lansarea LIVE pe Moldova 1 TV

Primul turneu internaţional Flacăra Film: cu Artiştii Eugen Doga şi Vasile Iovu – în Canada şi SUA (15-18 august 2015)

Flacăra Film și Eugen Doga – turneu istoric în Canada și SUA (Promo film documentar)

 

 

FlacaraTV-Film-site-LOGO-BANNER G-920px

 

 

Aici Chişnău! Este ora… Dreptăţii noastre istorice!

 

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentariu (1)

  1. […] audiovizuală Flacăra TV & Film Chişinău este şi luna în care ne-am născut, mai exact, ne-am lansat pe Internet prin platforma web http://www.flacaratv.md (2 decembrie […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter