De Sf. Paşti, Ambasada Moldovei în Canada a prezentat vinurile, tradiţiile, muzica Neamului


Independența Republicii Moldova a fost aniversată în capitala canadiană.

La 3 mai 2016, Republica Moldova s-a aflat în centrul atenției opiniei publice din capitala canadiană, Ottawa, în cadrul primului eveniment din seria de acțiuni dedicate celei de-a 25 aniversări a independenței țării, organizate de Ambasada Republicii Moldova în Canada.

Cu această ocazie, oficialități canadiene din cadrul Guvernului și Parlamentului, reprezentanți ai partidelor de guvernământ și din opoziție, oameni de afaceri, somelieri și jurnaliști canadieni au celebrat bucătăria tradițională, vinul, muzica și arta moldovenească în cadrul unui program care a inclus un dineu și o degustare de vinuri moldovenești oferite de Ambasada Republicii Moldova în Canada în colaborare cu salonul Santé Restaurant and Art Gallery din Ottawa.

Evenimentul s-a bucurat, de asemenea, de o participare reprezentativă a diasporei moldovenești din Canada, urmând a fi remarcată prezența muzicianului, maestrului în artă, Nicolae Mărgineanu, stabilit în Montreal, a doamnei Ala Mîndîcanu, președintele Comunității Moldovenilor din Quebec, a doamnei Valeria Triboi, președintele Asociației Moldovenilor din Ottawa și Gatineau, altor reprezentanți marcanți ai diasporei moldovenești locale.

Pe parcursul serii, publicul a fost delectat de artistul moldovean Vitaliy Reutsky, care a oferit un recital de muzică națională și internațională interpretată la nai.

Cu aceeași ocazie, oaspeții au avut posibilitatea să admire o expoziție de picturi originale în vin, creație a cunoscutului jurnalist moldovean Vasile Botnaru. În acest context, Ambasada aduce sincere mulțumiri domnului Vasile Botnaru pentru bogata colecție de picturi în vin oferite cu ocazia evenimentului.

De asemenea, Ambasada mulțumește pentru susținere sponsorilor evenimentului: dlui George Oprea, consul onorific al Republicii Moldova în Ontario și dlui Anatolie Zlotea, om de afaceri originar din Republica Moldova, stabilit în orașul Montreal, Canada, – cât și Oficiului Național al Viei și Vinului, și vinăriilor Bostavan, Castel Mimi, Cimișlia, Chateau Vartely, Cricova, Fautor, Kazayak Vin, Purcari, Sălcuța, Suvorov-Vin și Vinăria din Vale, pentru oferta generoasă a vinurilor care a contribuit la succesul evenimentului din 3 mai.

Vinurile degustate au fost înalt apreciate de oaspeții evenimentului, fapt ce vine să contribuie tot mai mult la o mai bună cunoaștere de către canadieni a calităților vinurilor moldovenești, o adevărată carte de vizită a Republicii Moldova.

 

Ambasada Canada-Zestre-3 mai 2016

Ambasada Canada-paine-sare-vin-Bine ati venit in Moldova-3 mai 2016-600px

AmbasadaCanada-Colectie vinuri moldovenesti-3 mai 2016-600px

Ambasada Canada-Dineu-masa-3 mai 2016-600px

AmbasadaCanada-dineu-gustare pentru vin-3 mai 2016-600px

Ambasada Canada-meniu-3 mai 2016-600px

AmbasadaCanada-Ambasadoarea Ala Beleavschi-cadou artistului Nicolae Margineanu-3 mai 2016-600px

Ambasada Canada-Eugenia Margineanu si Ala Mindicanu-3 mai 2016-600px

AmbasadaCanada-Zestre-grup artisti si Ambasadoarea Ala Beleavschi-3 mai 2016-600px

Ambasada Canada-Moldova turistica-3 mai 2016-600px

Ambasada Canada-punga Moldova-3 mai 2016-600px

 

 

Sursa material: Ambasada R. Moldova în Canada

Sursa foto: Veaceslav Zubcu (Ottawa) şi Eugenia Mărgineanu (Montreal)

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (4)

  1. […] De Sf. Paşti, Ambasada Moldovei în Canada a prezentat vinurile, tradiţiile, muzica Neamului […]

  2. […] a Comunității Moldovenilor din Quebec, a basarabenilor Ala, Emil și Mihaela Mîndîcanu, Eugenia, Nicolae și Cristian Mărgineanu, Vania Atudorei, cameramanii și fotografii Miki Fărkaș, […]

  3. […] De Sf. Paşti, Ambasada Moldovei în Canada a prezentat vinurile, tradiţiile, muzica Neamului […]

  4. […] a Comunității Moldovenilor din Quebec, a basarabenilor Ala, Emil și Mihaela Mîndîcanu, Eugenia, Nicolae și Cristian Mărgineanu, Vania Atudorei, cameramanii și fotografii Miki Fărkaș, […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter