Copiii noului Preşedinte al SUA au fost în reg. Cernăuţi, au mâncat mămăligă cu brânză…


Despre vizita copiilor Preşedintelui nou ales al SUA pe aceste plaiuri mioritice a mărturisit pentru publicaţia Versiuni (Versii), încă în luna iulie 2016, Volodymyr Zaharciuk, om de afaceri şi vicepreședinte al Clubului  tehnico-sportiv de aviaţie „Aripile Bucovinei”, regiunea Cernăuţi, – transmite Pogliad.ua cu referire la Versiuni.

„Le-a plăcut foarte mult ciorba de varză acră, dar nu prea au înţeles ce mâncare mai este şi piftia de porc /răcitură/”, – a mărturisit Volodymyr.

Copiii câștigătorului alegerilor prezidențiale din SUA, Ivanka și Eric Trump au fost în ospeţie la familia lui V. Zaharciuk din cătunul Lekeci, raionul Vijnyţea, regiunea Cernăuţi.

La întrebarea jurnaliştilor de la publicaţia amintită, privind veridicitatea informaţiei că însuşi Donald Trump s-a aflat într-o vacanţă în munţii de la Lekeci, omul de afaceri Volodymyr Zaharciuk a răspuns: „El nu s-a odihnit aici”, dar copiii lui, Ivanka şi Eric au poposit pe la noi. Fiul meu s-a întâlnit cu ei după terminarea studiilor în Anglia. Deci, au venit în ospeţie, au fost la vânătoare, au mâncat mămăligă cu brânză, au savurat cu plăcere mierea huţulească – ei se pricep bine ce este mierea de albine adevărată!”.

 

cernauti-cabana-din-catunul-lekeci-reg-cernauti-700px

 

Bucovineanul Volodymyr Zaharchuk a mai povestit că oaspeţii americani știu cum se verifică dacă mierea e curată sau contrafăcută. Au luat o lingură de miere şi se uitau ca firul subţire al mierii să curgă continuu. Dacă se întrerupe, nu e naturală.  Le-a plăcut foarte mult ciorba de varză acră. Dar, nu le-a plăcut răciturile, ei nu au înțeles mâncarea, astfel încât nici nu le-am propus mai mult. Au preferat mâncarea de fasole”, – a povestit Volodymyr Zaharciuk, vicepreședintele Clubului tehnico-sportiv de aviaţie „Aripile Bucovinei”, raionul Vyjnyţea, despre gusturile culinare ale copiilor lui Trump – Ivanka şi Eric, care s-au aflat în vizită în satul Lekeci din raionul Vyjnyţea.

„Undeva în arhivele mele sunt și fotografii cu Ivanka Trump la baza de odihnă Lekeci, unde ea despică lemne. Deci, aş putea să afirm că şi ea „a lucrat întru binele Ucrainei”, – a spus omul de afaceri Volodymyr Zaharciuk citat de Pogliad.ua

 

 

Sursa material: BucPress.eu

Sursa foto: Radio Cernăuţi

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter