Cernăuţi// Societatea „Golgota” a românilor din Ucraina a împlinit 25 de ani


În incinta Societății pentru Cultură Românească „Mihai Eminescu” din Cernăuți a avut loc o conferință dedicată celor 25 de ani de activitate a Societății „Golgota” a românilor din Ucraina, cu sediul în orașul Cernăuți.

La invitația președintelui acestei asociații a românilor din Ucraina, dl Octavian Bivolaru, la eveniment au participat lideri ai societăților pentru cultura românească din regiunea Cernăuți, jurnaliști, scriitori din Ucraina, oaspeți din România, care, potrivit unei postări pe Facebook a reporterului-bloger Vasile Răuț, au felicitat  societatea „Golgota” cu prilejul acestei „vârste” frumoase, dorindu-i activitate fructuoasă în viitor întru păstrarea memoriei românilor deportați, secerați de gloanțele ,,eliberatorilor”, celor ce au murit răpuși de boli, foamete și frig în stepele Kazahstanului și pădurile Siberiei.

La conferința aniversară a fost prezent și domnul Edmond Neagoe, consul la Consulatul General al României la Cernăuți, reprezentanți ai puterii locale, români de bună credință din regiunea Cernăuți.

În cadrul evenimentului a fost anunțată primirea de noi membri ai Societății „Golgota”: Maria Toacă-Andrieş, Vasile Rauţ, Vladimir Acatrinei, Alexandru Platonov.

 

2-cernauti-aniversraea-25-a-societatea-golgota-sept-2016-octavian-bivolaru-presedinte-600px

 

3-cernauti-aniversraea-25-a-societatea-golgota-sept-2016-invitati-600px

 

4-cernauti-aniversraea-25-a-societatea-golgota-sept-2016-public-600px

 

5-cernauti-aniversraea-25-a-societatea-golgota-sept-2016-vasile-rautz-600px

 

 

Sursa material: Vasile Rauţ şi BucPress.eu

Sursa foto: Vladimir Acatrinei

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentariu (1)

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter