Apropo magazin: Basarabeanca a devenit bunică… lucrează în prezent la un videoclip cu şi pentru copii


Interpreta care este apreciată de public, graţie melodiilor sale cu mesaj profund, a intrat în rândul bunicilor. Fiul ei cel mare, Artur, şi soţia acestuia, Ella, au devenit părinţi.

Contactată de APROPO, Basarabeanca ne-a vorbit despre bucuria de a fi bunică, dar şi despre colindul „În casa românului e Grădina Domnului”, pe care-l cântă împreună cu gemenii lui Sandu Gorgos, Alexandra şi Gabrielle (6 ani).

De mai bine de jumătate de an, Basarabeanca trăieşte o nouă experienţă: cea de bunică. Cu toate că nu-i place să vorbească despre viaţa sa personală, am reuşit să-i „furăm” un interviu, în care ne povesteşte despre micuţul George-Damir. Interpreta spune că în 2014 cea mai mare bucurie pentru ea şi familia sa a fost venirea pe lume a lui Damiruş, aşa cum preferă să-şi alinte nepoţelul.

Basarabeanca si nepotelul Damir-www.apropomagazin.md„Retrăim viaţa prin prisma lui Damiruş

„Faptul că am devenit bunici e cea mai mare bucurie pentru mine şi soţul meu. Artur şi Ella vin des pe la noi. Ni-l aduc pe nepoţel în fiecare zi şi asta pentru că locuim în apropiere. Eu îi ajut cu ce pot, astfel că nici bonă nu le mai trebuie. Am stabilit că totuși mamele trebuie să aibă grijă de copii, să-i crească, iar când vor avea nevoie de ajutor, să apeleze la mine. Unde mai pui că suntem mulți în familie, așa că are cine sta cu micuţul atunci când părinții săi sunt ocupați. E de nedescris experienţa de bunic: retrăim viaţa prin prisma lui Damiruş. Prin nepoți vedem rostul vieții și trăim mai intens fiecare zi”, ne-a declarat interpreta.

Nu vrea ca nepoții ei să crească alintați

Şi dacă nepoţii devin răsfăţaţii familiei în majoritatea cazurilor, nu se poate spune acelaşi lucru şi despre familia sa. Basarabeanca susţine că George-Damir este iubit de toţi şi mereu purtat în braţe, însă speră ca el să nu devină cu copil alintat din această cauză.

„Ne dorim ca nepoții noștri să nu fie răsfăţaţi din cale-afară. Poate va mai apărea un nepoțel, ca să nu concentrăm toată dragostea doar asupra lui Damiruș. E un sentiment bun, dar el ar trebui să fie calitativ, înţelept şi educativ. Nu trebuie să exagerăm nici chiar atunci când vine vorba de dragoste”, susţine fericita bunică.

2-Basarabeanca-platou TVM cu Alexandra si Gabriel Gorgos-09-01-15Mai vor nepoţi

Şi cum Artur şi Ella seamănă ca două picături de apă, apropiaţilor le este greu să spună de la cine a moştenit juniorul cele mai multe trăsături. Astfel, într-o săptămână au impresia că Damiruş îi seamănă lui tăticu, iar în alta – mămicăi.

Basarabeanca şi soţul ei l-au întrebat pe mezinul familiei, Denis, când acesta şi soţia sa, Diana, le vor dărui nepoţi, iar răspunsul acestora nu a făcut decât să-i bucure şi mai mult: „într-un an vă bucurați de un nepot, iar în următorul, dacă va veni barza şi în familia noastră, vă vom bucura şi noi”. Deci, în 2015, barza ar trebui să vină din nou în familia vedetei.

Gemenii lui Sandu Gorgos – doi îngeraşi

De când a devenit bunică, Basarabeanca spune că îi place să lucreze cu copiii. Iar nu demult, citind cartea de versuri a Luminiţei Dumbrăveanu – „În grădina Te iubesc”, inspirată, a scris colindul „În casa românului e GrădinaDomnului”.

3-Basarabeanca-platou TVM cu Alexandra si Gabriel Gorgos-09-01-15Lansarea acestuia a avut loc înainte de sărbătorile de iarnă, iar acum se lucrează la un videoclip pentru acest cântec. Primele filmări au fost făcute la TV Moldova 1, echipa fiind acum în aşteptarea ninsorilor, astfel încât să creeze o adevărată poveste de iarnă pentru copii. Videoclipul va fi lansat în luna decembrie 2015, de Crăciun.

„Nu putea colindul să fie la fel de frumos dacă nu se auzeau şi vocile de clopoțel ale copiilor. Şi cum am marele noroc ca Sandu Gorgos să semneze majoritatea aranjamentelor muzicale la melodiile mele, l-am întrebat dacă gemenii săi ar putea cânta colindul împreună cu mine. Răspunsul său a fost unul pozitiv. Alexandra şi Gabrielle sunt niște îngerași de copii, care vin dintr-o dinastie de oameni talentați”, ne povesteşte Basarabeanca.

Deşi suntem la început de an, artista se poate mândri cu piesa „Să mulţumim, să facem bine”, pe care a lansat-o la sfârşit de 2014. „Acesta este, de fapt, şi crezul familiei mele”, ne-a spus la sfârşitul discuţiei îndrăgita interpretă.

 

La Mulţi Ani! de la TV Moldova 1 şi Aurica Basarabeanca: PREMIERA colindului „În casa românului e Grădina Domnului”

 

 

 

Sursa material: Apropo magazin / Lena Negru

Sursa foto: Aurica Basarabeanca / Sergiu Ciorescu

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentariu (1)

  1. […] R. Moldova: sănătate, pace sufletească – generatoare de versuri şi melodii, noi premiere şi bucurii nemărginite de la nepoţelul ei, care în Săptămâna Luminată a Sfintelor Paşti va împlini un […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter