ADIO, distinsă doamnă Nina Jovmir de la Radio Moldova! // Reportaje Radio şi TV de la funeralii


Cei care au cunoscut-o pe radiojurnalista Nina Jovmir, au venit în dimineaţa zilei de vineri, 16 martie 2018, la Casa Radio, să-şi exprime regretul plecării dintre noi a celei care a fost Nina Jovmir, voce inconfundabilă a postului Radio Moldova.

Pentru distinsa doamnă Nina Jovmir e ultimul drum, pe care l-a făcut la Radio Moldova. Cei care au cunoscu-o și au prețuit-o au venit să-i aducă un ultim omagiu.

Nina Jovmir Radio Moldova

Nina Jovmir, redactor muzical Radio Moldova

„Nina Jovmir a fost omul care întruchipa radioul. Chiar dacă într-o zi nu vor mai fi rubricile ei pe post, lucrul pe care l-a făcut ea va rămâne. O persoană care și-a dedicat viața Radioului”, a spus directorul Radio Moldova, Veaceslav Gheorghișenco.

„Am rămas bulversat când am auzit noutatea că omul luni a lucrat și miercuri nu mai este în viață. Nimeni nu s-a așteptat… Mă leagă de ea amintiri din anii de activitate. Condoleanțe familiei”, a menționat maestrul Ilie Stratulat, regizor artistic care a activat circa 50 de ani la Radio Moldova.

„Tangențele pe care le-am avut – ea fiind la redacţia Muzicală, iar eu la crainici – erau destul de dese. A fost o colegă extraordinară, un om de omenie. Dumnezeu s-o odihnească în pace”, a spus fosta crainică Radio Moldova Nina Grumeza.

„Emisiunile dânsei le ascultam cu o deosebită plăcere și nu doar eu, dar și multă lume. A fost un om deosebit din toate privințele”, a afirmat fostul şef al Redacţiei Programe de la Radio Moldova, Constantin Vulpe.

 

„Am cunoscut-o pe regretata Nina Jovmir încă din anii de studenție. Acum două săptămâni m-a invitat la Radio, am făcut o înregistrare. Emana dragoste și ea însăși a fost dragoste. O să rămână în amintirea noastră ca o rază de lumină veșnic vie”, a specificat scriitoarea Nina Soroceanu.

Reportajul Radio Moldova Actualităţi, realizat de Victoria Parfentie, poate fi audiat AICI

 

 

Nina Jovmir cu flori iulie 2010

 

Jurnalista era recunoscută după vocea-i inconfundabilă, dar şi prin emisiunile realizate cu dăruire pentru muzica și cultura naţională.

„O ascultam pentru eleganţa emisiunilor ei, pentru vocea ei zâmbitoare şi luminoasă, pentru accentul logic pe care-l punea în poezii, or, radio fără voce cu personalitate nu e radio… Nina Jovmir este una din vocile emblematice Radio Moldova”, a mărturisit poeta şi scenarista de film Luminița Dumbrăveanu, fost redactor-prezentator la Radio Moldova.

„Era foarte dificil să mă urc la nivelul inteligenţei tale, la erudiţia ta, la sensibilitatea pe care ai purtat-o în suflet pentru orice interpret, pentru oamenii de cultură. Tu vei rămâne o epocă de aur în istoria Radioului Naţional”, a spus Artista Poporului Maria Sarabaș.

„Nina are calităţi deosebite pentru un radiojurnalist, este un nume emblematic pentru Radio Moldova, o voce şi un zâmbet permanent în emisiuni, o dragoste deosebită pentru cuvânt, pentru a alege, a selecta. A fost un bun prieten al ascultătorilor, ea a trăit, a simţit ascultătorul, a educat ascultătorul să simtă muzica la fel ca ea”, a menționat ex-directorul Radio Moldova, Alexandru Dorogan.

Nina Jovmir a pășit pentru prima dată pragul Radioului Național în anul 1976. A activat în calitate de redactor muzical 42 de ani. De-a lungul activității a realizat sute de emisiuni ce se păstrează în arhiva Radio Moldova.

Jurnalista s-a stins din viață la spital, ora 12.20 a zilei de 14 martie 2018, la vârsta de 65 de ani…

Dumnezeu s-o ierte şi să mântuiască sufletul iubitei noastre colege Nina Jovmir. Lumină Lină
 

 

Reportajul telejurnalistei Livia Lupaşcu de la funeraliile colegei Nina Jovmir,

Mesager, Moldova 1 TV, 16 martie 2018

 

 

 

 
Nina Jovmir-funeralii-Casa Radio-16 martie 2018

 

TRM-Necrolog Nina Jomir Radio Moldova-14-03-2018

Nina Jovmir funeralii 16 martie 2018-Coroana flori TRM-079

 

Nina Jovmir-flori pe mormint-16 martie 2018-900px

 

 

 

Sursa material: TRM.md
Sursa foto: Flacăra TV / Radio Moldova /Tudor Jovmir
Sursa video: Moldova 1 TV

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (3)

  1. […] filme, realizat în 1988, pe vremea URSS, de colega noastră mult regretată, Nina Jovmir, care, la 14 martie 2018  ne-a parasit și ea, la fel de subit ca și Emil […]

  2. […] ADIO, distinsă doamnă Nina Jovmir de la Radio Moldova! // Reportaje Radio şi TV de la funeralii […]

  3. […] ADIO, distinsă doamnă Nina Jovmir de la Radio Moldova! // Reportaje Radio şi TV de la funeralii […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter