Vladimir Rîjkov, Mosocva: Rusia critică datoriile Ucrainei la gaz, dar trece sub tăcere cele $4 mlrd. ale Transnistriei


Televiziunile rusești critică în fiecare seară Ucraina pentru că această țară nu achită datoriile la gaz. Dar știți cât ne datorează Transnistria? 4 miliarde de dolari.

Declarațiile au fost făcute de politicianul rus, Vladimir Rîjkov în cadrul unei emisiuni de la postul de radio Eho Moskvî, transmite UNIMEDIA.

„Toată lumea știe că paraziții-ucraineni nu ne achită gazul, și noi îi criticăm pentru aceasta în fiecare seară la televizor. Și de ce televiziunile noastre nu critică de exemplu Transnistria? Știți cât datorează Transnistria bugetului rus pentru gaz? 4 miliarde dolari. Bani enormi”, a declarat Rîjkov.

UNIMEDIA reamintește că datoria generală a Ucrainei pentru gazul rusesc se ridică la 5 miliarde de dolari. Potrivit acordurilor semnate la sfârșitul lunii septembrie la Berlin de reprezentanții Uniunii Europene, Rusiei și Ucrainei până la sfârșitul acestui an, Naftogaz s-a angajat să achite 3,1 miliarde de dolari, inclusiv două miliarde până sfârșitul lunii octombrie.

În acest context trebuie de menționat că datoria regiunii transnistrene pentru gazul rusesc este de 3 – 4 miliarde de dolari.

 

Sursa material: portalul Unimedia

Sursa foto/video: Radio Svoboda

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter