Rubla slabă bate soldaţii ruşi din stânga Nistrului! Tancurile, kalaşnikov, gazul uns pe pâine cu petrol nu-s de mâncare?!


Pacificatorii ruși din regiunea transnistreană se confruntă cu probleme serioase – nu își pot ridica salariul, scrie www.dniester.ru

Aceştia primesc salariul în ruble rusești, dar din cauza deprecierii abrupte a monedei ruseşti, băncile comerciale şi casele valutare din stânga Nistrului au refuzat să facă operaţiuni cu această valută.

Pe de altă parte, aceștia ar putea să schimbe banii pe teritoriul R. Moldovei, însă militarii nu pot risca să treacă Nistrul de teama unor incidente cu autoritățile locale.

Astfel, într-o situaţie complicată s-au pomenit și familiile militarilor – din venitul cărora depind copii și soțiile acestora care locuiesc în Transnistria. La acest moment problema nu a fost soluționată.

Familiile militarilor cer autorităților locale din stânga Nistrului să intervină pentru a îi ajuta să depășească această situație.

Moldova.ORG reaminteşte că Rusia are în continuare aproximativ 1.200 de soldaţi în stânga Nistrului , în cadrul unui contingent de pace. Chişinăul a solicitat în mai multe rânduri retragerea trupelor ruse şi transformarea misiunii de menţinere a păcii într-una civilă, sub mandat internaţional, dar Moscova şi Tiraspolul s-au opus

 

FlacăraTV: Pentru împrospătarea memoriei tovarăşilor – în imagine dna Margareta Spânu şi alţi români din Basarabia, pe care i-aţi înfometat, le-aţi luat şi casă, şi masă, deportându-i în Siberia, chiar dacă erau nişte copii… Lozincile lor sunt: Rusia, jos mânile de pe Moldova!, Armata a 14-a – afară!

 

 

Sursa material: portalul de ştiri Moldova.ORG

Sursa foto: Basarabia 1991

Flag Counter

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

În 2018 marcăm Centenarul Marii Uniri.
Ce credeți că vom obține de-a lungul anului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...