Valentina Naforniţă și Eugen Doga au lansat videoclipul „Ochiul tău iubit”, versuri – Mihai Eminescu


Celebra soprană Valentina Naforniţă a lansat pe 10 iunie 2017 primul său videoclip, la piesa „Ochiul tău iubit”, compusă de Eugen Doga pe versurile lui Mihai Eminescu. În acest mod, frumoasa cântăreaţă a celebrat înaintaşii Neamului, dar şi ziua sa de naştere.

Deloc întâmplătoare alegerea de către Valentina Naforniţă a romanţei „Ochiul tău iubit” pentru primul ei videoclip: versurile geniului eminescian, puse pe notele sufletului de maestrul Eugen Doga.

„E o muzică care ne caracterizează pe noi ca popor. Eu am început studiile la școala muzicală cu piesele lui Eugen Doga şi acum le cânt peste tot în lume, e ceva emoţionant. „Ochiul tău iubit” a fost cântat de Maria Bieşu, care a fost, de fapt, prima mea descoperire în lumea operei, căci ea a fost şi rămâne primadona noastră”, a declarat solista Valentina Naforniță.

„E filmat bine, dar la bază este totuşi muzica şi vocea ei. A reuşit să ajungă la starea ceea care-l frământa pe Eminescu. Îi doresc multă creativitate, căci e o persoană foarte creativă”, a declarat compozitorul Eugen Doga.

„Nu-şi uită rădăcinile şi asta este minunat. Un prim produs muzical de imagine. O felicit pentru această minunată realizare, care va fi pentru promovarea imaginii ei”, a declarat ministrul Culturii Monica Babuc.

Primul videoclip al Valentinei Naforniță este o carte de vizită a cântăreţei, născută pe 10 iunie la Cuhneşti, Glodeni.

„Mă bucur de ceea ce face ea. Eu, ca mamă, sunt cea mai fericită, îmi creşte inima de bucurie când o văd că revine acasă”, spune mama Valentinei, Emilia Naforniță.

În 2011 Valentina a devenit cea mai tânără câştigătoare a prestigioasei competiţii mondiale BBC Cardiff Singer. Celebra soprană cântă în prezent pe cele mai prestigioase scene din Europa şi revine cu drag acasă în cadrul unor concerte şi campanii sociale importante.

 

Reportajul colegei Silvia Hodorogea de la evenimentul de lansare a videoclipului

 

 

Flacăra TV & Film recomandă și aceasta secvență de la Palatul Kremlinului cu Eugen Doga și Valentina Naforniță, interpretând romanța „Ochiul tău iubit” (2 iunie 2017)

 Filmare – colega Eugenia Tofan de la Academia de Științe a Moldovei

 

 

 

Sursa material: Moldova 1 TV

Sursa foto: capturi video

Sursa video: Moldova 1 TV / Flacăra TV

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentariu (1)

  1. […] Valentina Naforniţă și Eugen Doga au lansat videoclipul „Ochiul tău iubit”, versuri – Miha… […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter