„Ultima oră” pe pământ a Laurenției Teodorovici, care s-a mutat azi la tata …


La Chișinău au avut loc astăzi, 1 iunie 2019, funeraliile Laurenției Teodorovici – Suruceanu, singurul copil al cunoscutului compozitor Petre Teodorovici și soției sale, Zoia.

De Ziua Internațională a Copilului am petrecut din astă lume o copilă luminoasă și frumoasă, cuminte, fină, firavă ca o floare-n primăvară. La 2 august 2019, Laura Elena avea să împlinească 38 de ani, floarea vârstei pentru o femeie împlinită, cu un fecior frumos ca o sarbătoare, Deni(s), născut, de altfel, tot în luna Gustarului, la 12 august, acum 13 ani, rod al dragostei Laurenției și soțului ei, Lilian Suruceanu.

S-a stins în 24 mai 2019, la Roma, Italia, unde locuia în ultimul timp împreuna cu familia ei și cu mama, fiind mistuită fulgerător de o maladie oncologică incurabilă…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sâmbătă, 25 mai 2019, trista veste ne-a spus-o tuturor verișorul ei, Cristofor Aldea Teodorovici, fiul îndrăgiților artiști Ion și Doina Aldea Teodorovici, Ion fiind fratele mai mic al tatălui Laurenției, Petre Teodorovici.

 

 

Astăzi Laurenției i s-a făcut rânduiala creștinească de către părintele Pavel Borșevschi de la Biserica „Sf. Dumitru”, fiind înhumată la Cimitirul Central de la Chișinău alături de tata – Petre Teodorovici, plecat la cele veșnice în 5 iulie 1997.

Am cunoscut-o pe Laurenția la 6 aprilie 1997, când am fost în casa familiei sale pentru a realiza un interviu cu compozitorul Petre Teodorovici, aflat pe patul suferinței. Laura avea vreo 15 ani, era subțire ca o trestie, cu ochi mari, frumoși, ageri, m-a impresionat atunci tăcerea ei zâmbitoare și faptul că un copil de artist e atât de cuminte, cu mult bun-simț. Așa a rămas și peste ani, când am revăzut-o fericită cu copilașul ei în brațe – o „cumințenie a pământului” (gând de la Brâncuși), o fire blândă și grațioasă, fericită, bucuroasă de viață și de oameni.

Iată de ce vestea plecării dintre noi a Laurenției a fost ca o ploaie de plumb bacovian peste mine, nu am crezut că-i adevărat până în clipa în care i-am văzut numele pe crucea de lemn de la cimitir, o cruce albă precum chipul ei luminos de mireasă…

 

Dumnezeu să te ierte, Drum Lin la Hristos și la tatăl tău, dragă Laurenția, lângă noi ai stat azi „Ultima oră”, lângă el vei sta o vecie, Viața în Lumină să vă fie!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Petre Teodorovici și Anastasia Lazariuc – „Ultima Oră”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flacăra TV & Film recomandă şi:

Dialoguri la „Focul din Vatră”: Luminiţa Dumbrăveanu – Petre Teodorovici, ULTIMA înregistrare (1997, PARTEA 1)

Dialoguri la „Focul din Vatră”: Luminiţa Dumbrăveanu – Petre Teodorovici, ULTIMA înregistrare (1997, PARTEA 2)

 

Petre Teodorovici despre moartea mamei şi cântecul „Iartă-mă”, scris de Ion Aldea Teodorovici

BALADA lui Ion Aldea Teodorovici, cu mărturii de la Petre Teodorovici despre drama deportărilor în masă

 

Emisiunea „Focul din Vatră”: TRIOdorovicii – Ion-Doina-Petre (1998, PARTEA I)

Emisiunea „Focul din Vatră”: TRIOdorovicii – Ion-Doina-Petre (1998, PARTEA II)

 

 

Sursa material: Flacăra TV / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: paginile Facebook Laurenția și  Zoia Teodorovici, Lilian și Deni Suruceanu

Sursa video: YouTube / Ilie Dermenji

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (4)

  1. […] „Ultima oră” pe pământ a Laurenției Teodorovici, care s-a mutat azi la tata … […]

  2. […] „Ultima oră” pe pământ a Laurenției Teodorovici, care s-a mutat azi la tata … […]

  3. […] „Ultima oră” pe pământ a Laurenției Teodorovici, care s-a mutat azi la tata … […]

  4. […] „Ultima oră” pe pământ a Laurenției Teodorovici, care s-a mutat azi la tata … […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter