Proteste contra teroriștilor // Tov. Dmitri Rogozin nu a fost lăsat să aterizeze nici în Moldova, nici în România!


Uniunea Naţională a Veteranilor, dar şi Asociaţiei Obştească „Onoare, Demnitate şi Patrie” (ODIP) protestează în faţa Aeroportului Internaţional Chişinău împotriva intrării în ţară a vicepremierului rus, Dmitri Rogozin. Manifestanţii cer ca oficialul să fie declarat „persona non grata” pe teritoriul Republicii Moldova şi, respectiv, să-i fie interzis accesul direct pe aeroport.

Dmitri Rogozin ar urma să se întâlnească la Chişinău cu preşedintele R. Moldova, Igor Dodon, iar împreună cu el să participe la manifestaţiile festive din regiunea transnistreană, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la constituirea misiunii de pacificatori.

Amintim că ieri, 27 iulie, unui deputat și mai multor artiști ruşi li s-a interzis  intrarea pe teritoriul ţării noastre. Potrivit Poliţiei de Frontieră, aceștia nu au fost în stare să-şi justifice scopul vizitei.

Subiectul expulzării delegaţiei ruse a fost discutat în această dimineață de şeful statului, Igor Dodon, cu ambasadorul Federației Ruse la Chişinău, Farit Muhametşin. Președintele a declarat că un astfel de comportament este inacceptabil pentru că astfel ar fi subminate relațiile bilaterale cu Federația Rusă.

Amintim că acum câteva zile, ambasadorul rus a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe unde i s-a atras atenţia repetat asupra inoportunităţii organizării în mod unilateral a unor manifestaţii consacrate acestei aniversări, cu participarea artiştilor şi delegaţiilor oficiale din Federaţia Rusă, invocându-se în acest sens faptul că astfel de acţiuni pot prejudicia relaţiile moldo-ruse.

 

 

 

 

Flacăra TV recomandă şi:

Avionul în care s-ar afla Dmitri Rogozin nu a fost lăsat să zboare deasupra României

VIDEO // Circa 2000 de semnături, adunate în susţinerea petiţiei pentru declararea lui Dmitri Rogozin persona non-grata

Un deputat rus şi mai mulţi artişti, întorşi la Moscova de pe Aeroportul Internaţional Chişinău

Veteranii de război condamnă participarea lui Igor Dodon la evenimentele din regiunea transnistreană

 

Traseul rusinii tov. Rogozin, 28 iulie 2017

Rogozin nelsat s aaterizeze in Moldova si Romania-foto trm-md

 Tov. Rogozin ameninta Romania pe Twitter…

Rogozin ameninta Romania pe twitter-trm-md

 

Sursa material: știri TRM

Sursa foto: Vlad Caragia

Sursa video: Moldova 1 TV

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentariu (1)

  1. […] 28 iulie 2017 // Proteste contra teroriștilor // Tov. Dmitri Rogozin nu a fost lăsat să aterizeze… […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter