În sfârșit! Criminalul de război Rogozin Dmitri declarat persona non grata de Guvernul R. Moldova


Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, cu aplicarea unor măsuri restrictive sub formă de interdicţie de intrare şi de tranzitare a teritoriului Republicii Moldova.

O decizie în acest sens a fost luată în cadrul şedinţei de astăzi, 2 august 2017, a Cabinetului de miniştri.

Propunerea a fost făcută de către ministrul de Externe, Andrei Galbur, care a adus în discuție declarațiile făcute în ultima perioadă de către vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, atât pe conturile sale de socializare, cât și pentru presa din Rusia.

„Având în vedere faptul că declarațiile publice făcute de către vicepremierul rus Rogozin afectează în mod serios imaginea și autoritatea țării noastre atât pe plan intern, cât și pe plan extern, propun de a-l declara pe Dmitri Rogozin persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova cu aplicarea unor măsuri restrictive sub formă de interdicție de intrare și de tranzitare a teritoriului Republicii Moldova”, a declarat, în cadrul ședinței Guvernului, Andrei Galbur.

Premierul Pavel Filip a catalogat, la rândul său, declarațiile făcute de către oficialul din Rusia drept inacceptabile.

„Modul în care au fost tratați cetățenii țării noastre și Republica Moldova prin aceste declarații este pur și simplu, din punctul meu de vedere, inacceptabil. Consider că este de datoria noastră, a autorităților, de fiecare dată când simțim această nevoie, să protejăm demnitatea cetățenilor și țara noastră. Relațiile noastre cu oricare țară din lume, și nu contează că e mare sau e mică, trebuie să fie bazate pe respect reciproc, și noi vom fi consecvenți în acest sens”, a declarat Pavel Filip.

„Dacă cineva crede că Republica Moldova se mai comportă așa cum se comporta anterior, greșește. Actuala guvernare nu va tolera acțiuni sau declarații ofensatoare care aduc prejudiciu de imagine țării sau care ofensează cetățenii Republicii Moldova. Noi vom acționa ca atare și vom răspunde pe toate căile care ne sunt permise”, astfel a comentat decizia de astăzi a Guvernului speakerul Andrian Candu.

Decizia a fost criticată și de către Rusia. Potrivit prim-vicepreședintele Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri internaționale, Dmitri Novikov, decizia de a-l declara pe Dmitri Rogozin, persoană indezirabilă este „ciudată” şi „incertă”. Novikov a menţionat că asta ar putea afecta atitudinea Rusiei față de politicile luate de ţara noastră. Între timp, deputatul român, Constantin Codreanu, a salutat decizia de astăzi a Guvernului de la Chișinău, menţionând că așteaptă acum ca Moscova să-i retragă lui Rogozin calitatea de reprezentant special al Președinției ruse pentru negocierile în chestiunea regiunii transnistrene. Continuare pe știri TRM

 

 

Rogozin ameninta Romania pe twitter-trm-md Rpgozin Dmitriy in rol de piranda-rumaniamilitary-ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flacăra TV recomandă şi:

Digi 24 TV: Rogozin, declarat persona non grata de Guvernul de la Chişinău

Porcul de rogozin si-a luat-o din nou…

 

28 iulie 2017 // Proteste contra teroriștilor // Tov. Dmitri Rogozin nu a fost lăsat să aterizeze nici în Moldova, nici în România!

Avionul în care s-ar afla Dmitri Rogozin nu a fost lăsat să zboare deasupra României

VIDEO // Circa 2000 de semnături, adunate în susţinerea petiţiei pentru declararea lui Dmitri Rogozin persona non-grata

Un deputat rus şi mai mulţi artişti, întorşi la Moscova de pe Aeroportul Internaţional Chişinău

Veteranii de război condamnă participarea lui Igor Dodon la evenimentele din regiunea transnistreană

 

 

Sursa material: știri TRM

Sursa foto: Digi24 TV și România Military

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter