Muzicianul și ambasadorul Aurelian Dănilă sărbătorit de colegi în cadrul unei conferințe a AȘM


Doctor habilitat în studiul artelor, profesor universitar Aurelian Dănilă a fost distins cu Diploma de Onoare de gradul 1 a Guvernului şi medalia „Nicolae Milescu Spătaru” a Academiei de Ştiinţe a Moldovei (AŞM). S-a întâmplat în cadrul Conferinţei omagiale din 23 ianuarie 2018, prilejuită de aniversarea a 70-a de la naşterea distinsului om de cultură, diplomat, preşedinte al Uniunii Muzicienilor din Moldova, Aurelian Dănilă.

„Am venit aici din dragoste pentru dumneavoastră. Este omul care aduce echilibrul de care avem atâta nevoie. Oriunde s-ar afla, în orice for, în orice discuție cât de aprinsă, prezența domnului Aurelian Dănilă înseamnă pace, armonie, echilibru și înțelepciune frumoasă, motiv pentru care vreau să-i mulțumesc pentru tot cea a făcut pentru cultura națională”, a declarat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

Academicianul şi ambasadorul Aurelian Dănilă spune că are noi planuri de creație, or, arta, muzică, ştiinţa pot contribui la dezvoltare şi progres, spune el.
„Dacă nu ar fi muzica, dar și arta plastică, în genere dacă nu ar fi Arta, nu știu dacă am avea un suport a tuturor celor ce se întâmplă în viața asta, pentru că anume arta este cea care ne îndeamnă să mergem înainte, să studiem, să vedem frumosul, or, frumosul este la baza a ceea ce ne caracterizează”, spune Aurelian Dănilă.

Aurelian Dănilă s-a născut la 19 ianuarie 1948, în satul Frumoasa, raionul Orhei. În 2005 a devenit laureat al Premiului Naţional în domeniul Literaturii şi Artei, iar în 2013 a fost distins cu „Ordinul de Onoare” al Republicii Moldova.

 

Aurelian Danila ASM-23 ian 2018.Still004

 

 

Reportajul telejurnalistei Silvia Hodorogea pentru Moldova 1 TV

 

 

Aurelian Danila ASM-23 ian 2018.Still008

 

Aurelian Danila ASM-23 ian 2018.Still005

 

Aurelian Danila ASM-23 ian 2018.Still007

 

Aurelian Danila ASM-23 ian 2018.Still006

 

 

Sursa material: Moldova 1 TV / Silvia Hodorogea
Sursa foto: capturi video
Sursa video: Moldova 1 TV / Flacăra TV

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter