La Oeiras s-au înfrățit oficial vinurile și bucatele moldovenești cu cele portugheze, inițiativă a familiei Croitoru


La iniţiativa cetăţenilor Republicii Moldova din Portugalia a fost constituită „Frăţia de enologie şi gastronomie moldovenească”. Evenimentul s-a desfăşurat în incinta Palatului Marques de Pombal din orasul Oeiras, Portugalia, şi a fost organizat cu scopul promovării la cel mai înalt nivel a vinurilor şi gastronomiei Republicii Moldova în Portugalia.

Potrivit Biroului pentru Relații cu Diaspora, ideea de a constitui Frăția aparține soților Simion și Viorica Croitoru, reprezentanți ai diasporei, promotori ai vinurilor moldovenești în Portugalia. La baza constituirii Frăției moldovenești a stat Confraria de Carcavelos, importantă asociație de promovare și realizare a politicii economice de promovare a vinurilor în Portugalia.

La eveniment au fost prezenți ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia, Dumitru Socolan, delegația Republicii Moldova în frunte deputatul Valentina Buliga, reprezentanții asociațiilor culturale moldovenești din Portugalia: „Miorița”, „Tezaur”, „Centrul Cultural Moldav”, „Liga Femeilor”, Familia Leuca.

Semnarea documentului de înfrățire între cele două popoare a avut loc în prezența primarului orașului Oeiras, Paulo Vistas. Cei zece membri ai Frăției au fost întronați conform ritualului tradițional al frățiilor. Ceremonia a fost completată cu un program artistic, susținut de către moldovenii stabiliți în Portugalia.

Astfel de Frății în Europa există de sute de ani, însă „Confraria da enologia e gastronomia da Moldova” este prima frăție încheiată între cetățenii Republicii Moldova și cei din Portugalia, atât în afara țării, cât și în Republica Moldova. După actul oficial, toți invitații au fost poftiți să guste din vinurile moldovenești, precum și din bucatele tradiționale.

 

Fratia vinurilor si bucatelor Moldova-Portugalia-GRUP-sept 2017

Fratia vinurilor si bucatelor Moldova-Portugalia-GRUP 1-sept 2017

Fratia vinurilor si bucatelor Moldova-Portugalia-LOGO-sept 2017

 

 

Sursa material: știri TRM

Sursa foto: Simion Croitoru

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter