La Lisabona, Portugalia, moldovenii organizează sâmbătă cea de-a II-a ediţie a Festivalului Ouălor Încondeiate


Moldovenii din Portugalia vor avea posibilitatea să înveţe şi să aplice mai multe tehnici de încondeiere a ouălor în cadrul celei de-a II-a ediţii a Festivalului Ouălor Încondeiate, care va avea loc la Lisabona, la 18 aprilie 2015.

Organizatorii promit că punctul culminant în programul Festivalului va fi atelierul practic de încondeiere a ouălor unde vor fi demonstrate tehnicile de încondeiat ouă, iar participanţii la Festival vor avea ocazia să înveţe acest meşteşug.

În cadrul evenimentului va avea loc parada portului popular și a coșului pascal, expoziție gastronomică precum și un concert de muzică sacră pascală.

La manifestare va lua parte şi meşterul popular Angela Don, din satul Lalova, Rezina. Ea va prezenta o expoziţie de ouă încondeiate în diferite tehnici şi ornamente tradiţionale.

Evenimentul este organizat de Centrul de Artă şi Cultură „Trei Culori” din Lisabona cu susținerea Ministerul Culturii, Biroul pentru relaţii cu diaspora şi Ambasadei Republicii Moldova în Portugalia.

 

Festival MD Portugalia-Oua incondeiate

 

 

 

Sursa material: ştiri Teleradio-Moldova

Sursa foto: www.trm.md / În Bucovina

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter