Klaus Iohannis urăşte Valorile românilor? A refuzat să-l cinstească pe sculptorul Constantin Brâncuşi


Scriitorul Laurian Stănchescu, militant al repatrierii osemintelor sculptorului Constantin Brâncuși, şi-a arătat dezamăgirea profundă față de clasa politică din România printr-o nouă scrisoare publică adresată președintelui Klaus Iohannis, privitoare la „Ziua Naţională Brâncuşi”.

O ţară care nu îşi onorează valorile spirituale este ca o Sfântă Biserică părăsită de Duhul lui Dumnezeu. Sfinţii şi Mucenicii se vor retrage în adâncul pereţilor, lăsându-i ruinei, sufletul şi-l va îngropa în pleava pământului, nu în Binecuvântarea Cerurilor, iar sunetul clopotului se va roti pe deasupra ei ca o pasăre fără cuibar, scrie Laurian Stănchescu în scrisoarea sa.

„Aşa îşi trăieşte astăzi România soarta, ca această nemântuită şi pustnică Biserică. Dar, este nedrept şi mă rog ca strigătul meu să destrame acest destin nedemn al ţării mele, iar Duhul lui Dumnezeu să se aşeze ocrotitor şi tămăduitor pe existenţa sa. Excelenţă, domnilor politicieni, nu vă mai rog să declaraţi ziua de naştere a “Patriarhului Sculpturii Moderne”, Constantin Brâncuşi, “Ziua Naţională Brâncuşi”, această zi este prin ea însăşi un Patrimoniu Naţional şi Universal”, spune poetul.

Laurian Stănchescu este membru titular, Uniunea Scriitorilor din România și preşedinte al Fundaţiei “Ideea Contemporană”. Acesta se luptă de ani buni pentru repatrierea osemintelor sculptorului Constantin Brâncuşi.

Iată şi Scrisoarea publică adresată, în 2 februarie 2015, de scriitorul Laurian Stănchescu, preşedinte al Fundaţiei “Ideea Contemporană”, publicată de AGERPRES:

 

laurian-stanchescu-publicati gorj-domino.roScrisoare publică adresată Președintelui Klaus Iohannis,

Puterii și Opoziției din România!

Ziua de 19 februarie 1876 este înscrisă în Calendarul Culturii Universale ca o dată biblică, se năștea cel care avea să fie “Patriarhul și Părintele Sculpturii Moderne”, “Titanul din Hobița”, Constantin Brâncuși, gorjeanul care ne-a dus în universalitatea lumii și ne-a înrudit cu Dumnezeu.

Omagiat și celebrat în toată lumea, la el acasă clopotele de sărbătoare tac, iar tricolorul rămâne nemișcat. Constantin Brâncuși a făcut din România o mitologie, a dat spiritului românesc solemnitate și cardinalitate, iar din pământul din care s-a născut a creat simboluri și înțelepciuni pentru toată eternitatea Universului.

Vă cer în numele memoriei lui Constantin Brâncuși să declarați ziua de 19 februarie, “Ziua Națională Constantin Brâncuși”, mai este puțin, dar a rămas timp, doar domniile voastre să legiuiți această datorie morală și sacră față de unul dintre cei mai luminoși și devotați fii ai neamului nostru românesc.

Atitudinea noastră este esențială, noi suntem onoarea sau dezonoarea României!

Laurian Stănchescu

Brancusi-foto cu inscriptie-regret ca moare in strainatate-L.StanchescuUltimul mesaj al lui Lurian Stănchescu către Iohannis:

 

Mesajul (foto Brâncuşi alăturată) este pentru tine, Klaus Iohannis şi pentru clasa politică românească!

Este nedumnezeieşte şi necreştineşte să părăseşti sufletul unui om care te strigă de pe patul de moarte! Asta a făcut România cu Constantin Brâncuşi!

 

A se vedea şi:

 

Apel către Sanctitatea Sa, Papa Francisc!

Brâncuşi, batjocorit pe bani publici

Stănchescu face apel la subscripție publică pentru salvarea casei lui Constantin Brâncuși

 

 

Sursa material: Impact Gorj / AGERPRES / Domino.ro

Sursa foto: pagina FB Laurian Stănchescu

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter